Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Stari aerodrom uskoro dobija urbanu mikro lokaciju

| Postavio/la: Marija Mitrović

Stari aerodrom uskoro dobija urbanu mikro lokaciju

U okviru projekta Mikro 020 na Starom aerodromu uređuje se parkovska površina oko 1.500 kvadratnih metara. Lokacija se uređuje prema idejnom rješenju koje je obezbijedio Savez arhitekata Crne Gore, a na inicijativu i sredstvima koja je obezbijedila kompanija “Okov”, saopšteno je iz PG biroa.

Planirano je da radovi na Starom aerdromu budu okončani najkasnije do kraja februara, a uređenje teče planiranom dinamikom.

"Idejnim rješenjem planirana je sanacija i zadržavanje svih zdravih stabala, kao i sadnja novog listopadnog drveća. Sadi se nova trava, ukrasno žbunasto bilje i živa ograda po obodu parcele. Zelenilo prati i sistem za navodnjavanje, kao i redovno održavanje. Osim toga, park će biti opremljen klupama, šetačkim stazama, rasvjetom, kantama za smeće, besplatnim internetom, parking mjestima za bicikla, modernim dječijim igralištem. Novi park osmišljen je kao mjesto susreta, kako onih za opuštanje i individualni odmor, tako i onih edukativnog i kulturnog karaktera u kojima bi učestvovala cijela zajednica. Novi prostor će biti obogaćen sadržajima kao što su :  uradi sam učionica, uradi sam igraonica i paviljon/scena.

Podsjećamo, cilj projekta Mikro 020 je sređivanje urbanih džepova, odnosno prostora koji su zaboravljeni i napušteni i njihovo pretvaranje u mjesta za odmor, druženje, rekreaciju i uživanje u kulturnim sadržajima našeg Grada", navodi se u saopštenju.

Tokom prve faze određeno je i definisano desetak lokacija, među kojima je i park preko puta Gimnazije “Slobodan Škerović”, gdje je nedavno postavljen spomenik Ivanu Crnojeviću, a čije se uređivanje takođe privodi kraju.

Lokacije su određene kroz inicijative građana, ali i društveno odgovornih kompanija.

Ostavi komentar

0/300