10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica: Za javnu rasvjetu i svjetlosnu signalizaciju 400.000 eura

Podgorica

Comments 0

Podgorica: Za javnu rasvjetu i svjetlosnu signalizaciju 400.000 eura

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Gradsko preduzeće Komunalne usluge će, shodno Programu rada za 2020. godinu, za investiciono održavanje izdvojiti novčana sredstava u iznosu 300.000,00€ za teritoriju Glavnog grada i 100.000,00€ za teritoriju Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci, saopšteno je iz PG biroa.

"S tim u vezi, ekipe Komunalnih usluga d.o.o. trenutno izvode radove u mjesnoj zajednici Bloku V i VI na sljedećim lokacijama: Ulica Meše Selimovića i obližnji parking, Ulica Vijenci Danila Kiša i obližnji parking, Ulica Đoka Miraševića, dječije igralište u blizini vrtića “Suncokrili”, zatim na području MZ Masline, poligon malih sportova Kakaricka gora, itd. Pomenuti radovi odnose se na izgradnju novih objekata javne rasvjete kao i na čišćenje, zaštitu i farbanje stubova javne rasvjete. Posebno ističemo da zamjenom postojećih svjetiljki sa novim LED svjetiljkama, pored energetske efikasnosti u smislu smanjenja potrošnje električne energije, sa ekološkog aspekta utičemo i na smanjenje emisije CO2 čestica, a time i na smanjenje zagađenosti vazduha i zaštitu životne sredine.", navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, u okviru tekućeg održavanja, početak godine obilježila je zamjena neispravnih sijalica na bulevaru Zetskih vladara na potezu od kružnog toka na Zabjelu do skretanja prema aerodromu, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, uži centar grada i dr. Završena je demontaža novogodišnjih ukrasa na teritoriji Glavnog grada i Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci. Usljed saobraćajne nezgode na raskrsnici Ulice 8. marta i Bulevara crnogorskih serdara u blizini mosta “Union Brige”, došlo je do oštećenja semaforkog uređaja koji služi za upravljanje svjetlosnom signalizacijom. Intervencijom ekipa Komunalnih usluga isti je doveden u funkcionalno stanje.

"Podsjećamo, tekuće održavanje javne rasvjete na gradskom, prigradskom i seoskom području podrazumijeva održavanje 23.224 stubnih mjesta i 32.388 sijaličnih mjesta (od kojih održavanje 11.050 je obaveza izvođača radova shodno ugovoru br: 854 od 20.02.2019. godine, a koji se odnosi na rekonstrukciju javne rasvjete – faza I i podrazumijeva servisiranje LED svjetiljki narednih 10 godina, dok u istom periodu, ovo Društvo je zaduženo za održavanju svh ostalih elemenata objekata javne rasvjete, a to podrazumijeva održavanje napojnih kablova, stubova, ormara, prigušnica, upaljača, osigurača i dr.). Ukupna dužina podzemnih i nadzemnih električnih vodova, koje ovo Društvo održava iznosi 747.000m. Takođe, u okviru tekućeg održavanja svjetlosne signalizacije, ovo Društvo održava opremu na 47 semaforizovanih raskrsnica kao i video nadzor i komunikacione resurse (aktivne i pasivne optičke opreme) za potrebe povezivanja semaforskih uređaja i video kamera", piše u saopštenju.

Kako navode, ekipe Komunalnih usluga su redovno na terenu radi otklanjanja kvarova koji su evidentirani neposrednim obilaskom ili su prijavljeni od strane građana odnosno nadležnih službi Glavnog grada. Sve eventualne nedostatke na stubovima javne rasvjete građani mogu prijaviti putem telefona 020/623-927,preko call sistema 48, kao i lično u prostorijama ovog Društva koje se nalazi u Ulici zetskih vladara na Zabjelu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR