8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nepoznate osobe prefarbale spomenik u Golubovcima

Podgorica

Comments 7

Nepoznate osobe prefarbale spomenik u Golubovcima

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Spomenik palim borcima Zete u toku NOR-a, podignut 1975. u Golubovcima, sinoć je bio meta vandala.

"Naime, nepoznati počinioci su prefarbali i oskrnavili spomenik pokazujući krajnji primitivizam i nepoštovanje prema tom kulturnom dobru naše države.

Zabrinjavajuće je da pojedini sugrađani nemaju pijetet čak ni prema spomeniku, ali jednako tako ni prema crnogorskoj antifašističkoj tradiciji i kulturi. Neodgovornim i ostrašćenim pojednicima nije sveta ni činjenica da je 218 časnih stanovnika Zete dalo svoje živote za slobodu, a da je taj spomenik omaž njima, ali i memorijal veličanstvene antifašističke borbe i pobjede naroda Crne Gore nad najvećim zlom 20. vijeka", navode iz Glavnog grada.

Glavni grad će podnijeti krivične prijave protiv NN lica.

"U tom smislu, nakon nedavnih dešavanja na Zlatici i sinoćnjih događaja u Zeti, svima je više nego jasno da se usvojeni Zakon o slobodi vjeroispvijesti krajnje zloupotrebljava i služi kao izgovor za različite oblike destrukcije i političkih aktivnosti koje su usmjerene protiv naše države.

Ovom prilikom još jednom pozivamo sugrađane da svoja vjerska osjećanja i politička uvjerenja iskazuju na civilizovan način koji ne ugrožava interese i prava ostalih građana našeg grada i države", navodi se u saopštenju.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Stop

Sramno, da sramnije ne moze biti. Horor je blaga rijec za ovo. Neko je izginuo da bi mi sada zivjeli. I ovako da se vraca.

boja

sta se ovo radi u ovoj drzavi?...zasto se pojedinim sve oprasta a oni nastavljaju da po njinom rade sve protiv drzave...DOKLE OVAKO???

Rhaegal

Nevjerovatan paradox i manjak obrazovanja.