10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad dobija Podgorički park

Podgorica

Comments 0

Glavni grad dobija Podgorički park

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Podgorica će uskoro dobiti Podgorički park čija izgradnja će obuhvatiti rekonstrukciju zelenih površina u Ulici Jovana Tomaševića od Visećeg mosta do mosta Milenijum, saopšteno je iz podgoričkog "Zelenila".

Radovi su, kako je saopšteno već počeli, pa je sa površine između mosta Milenijum i Moskovskog mosta uklonjeno nefunkc.ionalno i nebezbjedno dječije igralište koje će biti zamijenjeno novim parkovskim sadržajima i oplemenjeno novim sadnim materijalom..

"Šarm stare dame protkan biljkama karakterističnim za ovo podneblje oživjeće Podgoricu na jedan sasvim drugačiji način. Sadnjom autohtonih vrsta bijele i crne murve, šipka, smokve, džanja i bagrema pokušaćemo da u ovom parku dočaramo duh nekih prošlih vremena upletenih u moderno doba. Raprostranjen na preko 10.000m² park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna. Šetne staze biće urađene od rizle, klupe će biti postavljene oko starih sadnica u prirodnom stilu, a biće i napravljena mirna, romantična oaza sa koje će se pružati pogled na dva najljepša mosta u gradu – Milenijum i Moskovski. Na ovom mjestu je planirana ugradnja nesvakidašnjih klupa na kojima će ljubitelji Podgorice i prirode moći da odmaraju i uživaju u pogledu", navedeno je u saopštenju Glavnog grada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR