23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Injac: Komisija utvrdila nepravilnosti u vezi sa izgradnjom Rakčevićevog hotela u Bloku

Podgorica

Comments 0

Injac: Komisija utvrdila nepravilnosti u vezi sa izgradnjom Rakčevićevog hotela u Bloku

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad je obrazovao Komisiju za preispitivanje investicionih aktivnosti, koja je utvrdila nepravilnosti u vezi sa izgradnom hotela investitora Žarka Rakčevića na kružnom toku u podgoričkom Bloku i nalazi Komisije su upućeni predstavnicima građana i odborniku Milošu Maškoviću, saopštila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Takođe, kako navodi, nalaz Komisije je upućen Zaštitnici imovinsko-pravnih interesa Glavnog grada na dalje postupanje.

"Očekujem da zaštitnica preduzme aktivnosti u zakonskom roku, shodno svojim nadležnostima, a u cilju zaštite imovine Glavnog grada", poručila je gradonačelnica Injac i dodala:

"Zahvaljujem inicijativama za preispitivanje investicionih aktivnosti na UP1, Blok 19. Posebno zahvaljujem odborniku SD u Skupštini GG Milošu Maškoviću, a vjerujem da bi istovjetno postupio da je imao saznanja o postojanju neregularnosti prouzrokovanih odlukama prethodne vlasti."

Mašković Skupštini Glavnog grada uputio Informaciju kojom se traži obustava gradnje hotela u Bloku V

Injac je to saopštila na Tviter nalogu a naša redakcija je poslala jutros upit: kakav je stav Glavnog grada u vezi sa gradnjom hotela.

"Imajući u vidu da je Služba gradonačelnice sa više adresa obaviještena o potencijalnim nepravilnostima u postupanju u službi Glavnog grada, a prilikom izgradnje saobraćajnice-kružnog toka u ulicama Blaža Jovanovića i Meše Selimovića, uz donošenje Zaključka Skupštine Glavnog grada od 04. avgusta 2023. godine u kojem su usvojene informacije o potrebi preispitivanja investicionih aktivnosti na pomenutoj lokaciji, iskazana je opredijeljenost da se utvrde sve činjenice u predmetnom postupku. Radi utvđivanja činjenica, gradonačelnica je po dobijanju informacija od Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, obrazovala Komisiju za preispitivanje investicionih aktivnosti koje se odnose na pomenutu lokaciju.

U slučaju utvrđivanja nedosljednosti, Glavni grad će postupiti u skladu sa svojim nadležnostima, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", saopšteno nam je iz Kabineta gradonačelnice.

Podsjetimo da stanari Bloka, koji su se javili našem portalu, mjesecima protestuju ukazujući na nepravilnosti ali i opasnosti od potencijalne gradnje hotela na samom kružnom toku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR