21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić Bojović uručila nagrade najboljim učenicima srednjih škola: Vaši rezultati su ponos našeg grada

Izvor: Glavni grad

Podgorica

Comments 0

Borovinić Bojović uručila nagrade najboljim učenicima srednjih škola: Vaši rezultati su ponos našeg grada

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović u okviru tradicionalne manifestacije “Dan najboljih”, koja je održana juče u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, uručila je nagrade najboljim učenicima srednjih škola u Glavnom gradu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mi je ukazana čast da našim najboljim maturantima uručim priznanje od grada u kojem su sazreli i ušli u svijet odraslih. Čestitam svim učenicima koji su danas nagrađeni ovom prestižnom nagradom, kao i Vašim porodicama i profesorima koji su Vam pružili neizmjernu podršku. Nagrada Luča nije samo simbol vašeg uspjeha u školovanju, već i dokaz vašeg karaktera i odlučnosti”, istakla je Borovinić Bojović.

Nagradom “Luča” nagrađeno je 278 maturanata, dok je 14 srednjoškolaca takođe nagrađeno za neko od osvojena prva tri mjesta na državnom takmičenju.

"Dragi maturanti, činjenica da ste najuspješniji predstavnici svoje generacije pokazuje da su vaše dosadašnje odluke i izbori bili ispravni. Vaše obrazovanje i znanje su vaši najvažniji alati za postizanje svih životnih ciljeva, jer, kako je to rekao Konfučije: “Znanje pomaže razmijevanju, razumijevanje pomaže ljubavi, ljubav pomaže strpljenju, a strpljenje pomaže miru”. A mir je nešto čemu danas svi u svijetu naročito težimo", kazala je Borovinić Bojović.

Na kraju je još jednom čestitala nagrađenim učenicima na ovom izuzetnom postignuću ističući da su njihovi rezultati ponos grada, ali ujedno i obaveza cijelom društvu da predano radi na stvaranju uslova koji će im omogućiti da u svom gradu i svojoj državi izgrade karijere i tako doprinesu društvenom prosperitetu svoje zemlje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR