22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad: Matične brojeve vlasnika imovine u Podgorici dalo Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 2021.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Podgorica

Comments 0

Glavni grad: Matične brojeve vlasnika imovine u Podgorici dalo Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 2021.

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad nije ustupio podatke, nije vlasnik spornog GIS portala niti ima nadležnosti nad njegovim upravljanjem, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Glavnog grada.

Podsjećamo, odbornici opozicije u Podgorici ranije danas saopštili su da je Glavni grad na demo verziji centralnog GIS portala objavio lične podatke vlasnika imovine u Podgorici i učinio ih dostupnim svima.

"Sporni podaci o planskoj dokumentaciji u sklopu kojih su i lični podaci nisu ustupljeni od strane Glavnog grada niti ih Glavni grad ima u svom posjedu u obliku u kojem su oni prikazani. Takođe, podaci nisu distribuirani putem web prezentacije Glavnog grada što u potpunosti demantuje navode odbornika DPS-a Stefana Ćulafića te vjerujemo da će u nekom od narednih obraćanja provjeriti činjenice prije iznošenja neistina i uzbunjivanja javnosti", naveli su u saopštenju.

Istakli su da su od kompanije GDI Solutions, čija demo verzija sajta je neko vrijeme bila dostupna javnosti, obaviješteni da su podatke građana dobili tokom 2021. godine od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. U to vrijeme, resorni ministar bio je Ratko Mitrović.

"Kako Glavni grad nema nikakav ugovor sa pomenutom kompanijom, niti smo na bilo koji način učestvovali u razmjeni podataka između njih i Ministarstva, molimo da im se obratite za dodatna pojašnjenja, a kako bi se javnost na pravi način informisala", zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR