14 °

max 21 ° / min 14 °

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pokret za Podgoricu: Ozvaničenje dogovora daleko; PES Podgorica: Milatovićevi odbornici traže izgovor da bi se udružili sa DPS-om

Izvor: Antena M/Foto: Dragan Tomašević

Podgorica

Comments 3

Pokret za Podgoricu: Ozvaničenje dogovora daleko; PES Podgorica: Milatovićevi odbornici traže izgovor da bi se udružili sa DPS-om

Autor: Antena M

  • Viber

Konstatacija Pokreta za Podgoricu da je "dogovor i dalje daleko", iako je ostalo da se samo formalizuje već postignuti usmeni dogovor i pretoči u sporazum, upućuje na zaključak da ovaj odbornički klub ne želi niti je želio dogovor, saopšteno je iz PES-a Podgorica. 

- Naime, očigledno da je Milatovićevim odbornicima bliža inicijativa opozicije za rušenje gradske uprave u Podgorici od dogovora sa postojećom većinom u Glavnom gradu. 

To i ne čudi ako imamo otvorenu saradnju predsjednika države i opozicije na državnom nivou. 

Iako je PES pokazao veliko strpljenje u pregovorima i prihvatio sve racionalne zahtjeve radi političke stabilnosti, odbornici Pokreta za Podgoricu, nakon nekoliko dana prolongiranja kao razlog za promjenu mišljenja navode "neodgovorno ponašanje dijela PES-a na prethodnim sastancima" - navodi se u saopštenju. 

Nakon svega, kako kažu, građanima je mnogo jasnije ko je zapravo neodgovoran i ko izbjegavanjem da potpiše sporazum koji upravo sadrži zahtjeve Pokreta za Podgoricu, samo traži izgovor da bi se udružio sa DPS-om i ostalim opozicionim partijama.

- Međutim, kako su građani Podgorice već u nekoliko izbornih procesa DPS i njima bliske partije ubjedljivo pobjeđivali, slično će se desiti i na budućim izborima.

Izborni poraz onih koji poslije svega godinu dana rada nove gradske uprave žele da vrate DPS na vlast, takođe će biti ubjedljiv, jer građani ne praštaju da se neko na ovaj način igra sa ukazanim povjerenjem.

Istovremeno, to će biti prilika i da se predsjednik države uvjeri u težinu svog izbornog legitimiteta, nakon što njegovi odbornici, zajedno sa opozicijom, sruše aktuelnu većinu u Podgorici - piše u saopštenju PES-a. 

Podsjetimo, iz Pokreta za Podgoricu, u kojem su i bivši odbornici Evrope sad, za Gradsku su naveli da je ozvaničenje dogovora daleko zbog, kako tvrde, neodgovornog ponašanja dijela PES-a na prethodnim sastancima.

U Pokretu za Podgoricu tvrde da su predstavnici PES-a neodgovorni prema izbornoj volji građana Podgorice što je, dodaju, pokazano i prilikom formiranjem novog gradskog odbora.

- Uz dužno poštovanje gospodina Mujovića, novog predsjednika Podgoričkog odbora PES-a, nijedan odbornik, pa ni član Gradskog odbora PES-a ne može reći da ga se sjeća tokom izborne kampanje, kada smo smjenjivali prethodni režim DPS-a u Podgorici. Samim tim, ne može se očekivati da neko, ko nije učestvovao u određenoj borbi i pobjedi, je zdušno brani kao mi koji smo lični i profesionalni ugled založili da se ta pobjeda ostvari - kazali su juče iz Pokreta za Podgoricu.

Ponavljaju da je njihov stav jasan – ukoliko se ne poštuje izborna volja Podgoričana, mandat treba vratiti građanima. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

jovan j.

"Traže izgovor da bi se udružili sa DPS-om". A vi kao da ste bolji? Vi nijeste DPS-u ni do ko ljena. Zar treba izgovor? kome? zasto? DPS je priznao greške, a vi? Vaše greške udaraju u temelje ustavnog integriteta drzave.

Pobjeđuje CG !

Vi odlučujete srednji ili 21 vijek !!!

chronicler

Treba da se plašite opozicije jer ste prokockali priliku da i vi vodite grad kako dolikuje a vi ste od njega napravili smećarnik, postavili priučene kadrove, javne ustanove "dodijelili" onima koji mrze ovu zemlju, vole samo njene pare, Nikakva ste partija, prevarili ste građane, itekako prevarili.