23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Senić: Uskoro nadvožnjak na Bulevaru Save Kovačevića na Starom aerodromu

Izvor: Screenshoot

Podgorica

Comments 0

Senić: Uskoro nadvožnjak na Bulevaru Save Kovačevića na Starom aerodromu

Autor: Antena M

  • Viber

Vršilac dužnosti direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić, komentarisao je za Gradsku RTV situaciju u Agenciji i kritike gradonačelnice Olivere Injac na stopu realizacije projekata upućene njemu, ali i ekskluzivno najavio nove projekte.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je 64,3 odsto planiranih projekata, ukupne vrijednosti 9,2 miliona eura, kazao je Senić.

Senić je ekskluzivno najavio i izgradnju nadvožnjaka na Bulevaru Save Kovačevića na Starom aerodromu, koji će dobiti saglasnost željeznice.

„Da napravimo rješenje koje će biti puno kvalitetnije i puno funkcionalnije, zato što je jako bitno da se što prije realizuje jer oko 20 odsto stanovništva Podgorice živi u tom dijelu grada“, istakao je Senić.

Govoreći o kapitalnim investicija, Senić ističe da je Agencija završila sve projekte i to za Jugozapadnu obilaznicu, kružni tok na raskrsnici puta ka Cetinju i Nikšiću, drugi nikšićki most, kao i za Bulevar Vojislavljevića.

Dodaje i da je, osim desetina drugih projekata koji su u toku, raspisan i tender za Bulevar Veljka Vlahovića, vrijednosti 3,3 miliona eura, nakon što je raskinut ugovor sa Tehnoputem.

„Ako gledamo od Bulevara Pera Ćetkovića, pa krenemo ka Tuzima, taj potez je mogao vrlo brzo da se završi, jer je određeni dio instalacija već završen u nekih mjesec-mjesec ipo dana, i mogao bi, u tendrskim uslovima, za nekih sedam mjeseci da se napravi kompletan bulevar“, navodi Senić.

Na pitanje kako komentariše spočitavanje da nijesu realizovali projekte u dovoljnoj mjeri, Senić odgovora da za isti period prošle godine stopa realizacije Agencije bila svega tri odsto.

„To što je deset odsto realizovano znači da Dragn Senić neće da pravi kombinacije ni sa kim. Ni sa bilo kojim izvođačem, a izvođači su i projektanti, i revidenti, i izvođači radova i nadzori. Nema više kombinacija. Vjerovatno sam nekog zvao da pogura posao, kako bi stepen reaizacije bio veći“, objašnjava Senić.

Prema njegovim riječima imovinsko-pravni odnosi “opterećuju realizaciju projekata u Glavnom gradu”.

„Realizacije će biti kad riješimo imovinsko-pravne odnose. Što se Agencije tiče, ona radi kao sat. Postoje svakodnevn problemi, ali što se tiče korupcije i nezakonitosti toga nema. Nema ni dugovanja za poslovni prostor. Tako se radi, a da li to nekome odgovara ili ne nije važno“, poručuje Senić.

Senić je potvrdio i da je predao dokumentaciju na konkursu za izbor izvšnog direkotra Agnecije za izgradnju i razvoj Podgorice.


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR