17 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predlagač povukao inicijativu za razrješenje gradonačelnice Injac; Klikovac: Neka na izborima dokaže kako je radila

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Predlagač povukao inicijativu za razrješenje gradonačelnice Injac; Klikovac: Neka na izborima dokaže kako je radila

Autor: Antena M

  • Viber

Odbornici Skupštine Glavnog grada u tehničkom mandatu odustali su od rasprave o  predlogu za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, jer je predlagač SD povukao taj predlog. Odbornik SD-a Miloš Mašković kazao je da potpuno nepotrebno da danas aspravljaju o razrješenju Injac s obzirom na to da su odbornici skratili mandat lokalnom parlamentu.

"Mi smo tu inicijativu podnijeli kao jedan od mehanizama za sve one ljude koji u tom trenutku jesu bili voljni da idemo na prijevremene lokalne izbore. Zbog toga vam govorim da tu inicijativu povlačimo sa dnevnog reda kako ne bi dalje opterećivali građane sa raspravom koja bi bila duga i iscrpna", naveo je Mašković.

Odbornik DPS-a Andrija Klikovac kazao je da su odlukuku o povlačenju  inicijativa za razrješenje Injac donijeli kako ne bi, kako je rekao, ugrozili političku trku gradonačelnice da nosi listu PES-a na lokalnim izborima u septembru.

“Mi zaista želimo da ona nosi tu listu kako bi od građana čuli koliko je ona dobro radila ili nije radila. Ukoliko je PES ne stavi da bude nosilac liste, to znači da su i u PES-u svjesni da ona nije dobra radila, da nema nikakvih rezultata”, naveo je Klikovac.

Na sjednici održanoj 24. jula većina odbornika izglasala je skraćenje mandata lokalnog parlamenta. Za skraćenje mandata glasali su odbornici DPS-a, Socijaldemokrata, SDP, LP-a, Demokratske partije Roma, Pokreta za Podgoricu, URA i jedan odbornik Pokreta za promjene. Skraćenje mandata podržao je ukupno 31 odbornik.

Glasanju tada nisu prisustvovali odbornici doskorašnje većine iz redova Evrope sad, Demokrata i koalicije „Za budućnost Podgorice“.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović raspisao je za 29. septembar izbore za odbornike u Skupštini Podgorica.

“Prilikom određivanja datuma izbora, pored zakonskih rokova, u vidu sam imao razloge racionalnosti i činjenicu da će istog dana biti održani izbori za odbornike u Skupštini opštine Kotor", naveo je Milatović.

 Pratite sjednicu na linku ispod

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR