24 °

max 24 ° / min 14 °

Subota

21.09.

24° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perić: Mijenjajmo prakse lošeg upravljanja Glavnim gradom

Podgorica

Comments 2

Perić: Mijenjajmo prakse lošeg upravljanja Glavnim gradom

Autor: Antena M

  • Viber

Lider pokreta “Preokret” Srđan Perić u izjavi za Antenu M navodi da su građani Podgorice nezadovoljni ljudima koji vrše vlast, te da se tu ne radi o ideološkim razlozima.

„Koalicija u Glavnom gradu ne funkcioniše iz razloga jer ljudi nisu zadovoljni koliko je koji subjekt dobio pozicija. Ne radi se, dakle, ni o kakvoj ideološkoj nespojivosti, niti programskim odrednicama koje tu saradnju čine udaljenom, oni ne razgovaraju oko ideja kako treba da funkcioniše i da se razvija grad. To njima nije primarno važno“, rekao je Perić.

Perić dalje ističe da Pokret Evropa sad nije pokazao sposbnost da upravlja gradom, a kako kaže, ni partije koje su u koaliciji sa PES-om nijesu pokazale ništa veću sposobnost.

„Kada je u pitanju PES, oni nisu pokazali sposobnost da efikasno upravljuju gradom, to je priča velikih obećanja i kada se suoče sa konkretnim stvarima, od saobraćaja preko komunalnih usloga, pa sve do drugih opštinskih servisa, vi vidite koliko su to limiti u upravljanju bilo kojim sistemom. Sa druge strane, njihovi koalicioni partneri se tu mnogo ne razlikuju“, navodi Perić.

Perić nije želio da komentariše koga bi PES mogao da predloži za nosioca liste u Podgorici, navodeći da se praksa lošeg upravljanja mora mijenjati.

„Kako se ko od njih dogovara, ko će biti nosilac liste, ostavimo strankama. Gledajmo mi kako oni već upravljuju sa našim zajedničkim resursima. Razumijem da vlast želi nametnuti da je priča oko nosilaca lista najbitnija, a da praksu ne mijenjuju. Sasvim suprotno, mijenjajmo prakse lošeg upravljanja, jer ako loše prakse ostaju i opstaju i prodobljuju se, a zadovoljavamo se samo personalnim promjenama, brzo ćemo, ako već i sada nismo u zoni antipolitike, odnosno opšte razočaranosti građana i u politiku i u političare“, ističe Perić.

Perić ističe da bi građani Podgorice trebalo da ocijene da li partije ispunjavaju svoja obećanja ili ne, i da se na izborima mora dobijati nova politička vrijednost.  

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Niste u pravu ,kad kazete da su trenutne vlasti nesposobne da upravljaju gradom,one su tu da po nalogu Vucica i SPC slome ovu drzavu,grad,ekonomiju ,turizam,kulturu,ovo je atak kao 90 tih na Sloveniju,Hrvatsku,Bi H,Kosovo,ali ne vojnom silom,jer ne smiju,nego ovim sabotazama.

Betoven

Vidimo na sta su izašle promjene u zemlji za koje se zalagao ovaj čovjek.