13 °

max 24 ° / min 13 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 13°

Utorak

24.09.

21° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kalezić: Milović ozbiljan pretendent da bude tas na vagi za formiranje vlasti u Podgorici

Izvor: Screenshot (Gradska RTV)

Podgorica

Comments 3

Kalezić: Milović ozbiljan pretendent da bude tas na vagi za formiranje vlasti u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Politički analitičar Danilo Kalezić u izjavi za Antenu M ocjenjuje da vladajuća, doskorašnja, većina u Glavnom gradu pokušava ispraviti dvije štete koje su napravili, uporno pokazujući da oni nijesu u stanju da formiraju vlast ni u jednoj od opština.

„Prva šteta je loše upravljanje gradom, koje je evidentno i najžešćim kritičarima onog što se naziva bivši DPS-ov režim, a drugo je jedna vrsta nemogućnosti, nesposobnosti da zajednički vladaju, dakle više ovdje ne govorimo samo o koaliciji u Podgorici, već o koaliciji u drugim gradovima Crne Gore, gdje ti konstituenti vlasti prosto nijesu u stanju da koncipiraju održivu vlast“, kazao je Kalezić.

Kalezić smatra da je izvjesno da će Pokret Evropa sad biti u koaliciji sa Demokratama. 

„Ne čudi da zapravo PES razmišlja ili je gotovo izvjesno da će ići u koaliciju sa Demokratama. Dakle, u ideološkom smislu oni pripadaju Demokratama. Radi se o jednoj kamufliranoj politici Demokratskog fronta koja danas postaje sve vidljivija“, smatra Kalezić.

Sagovornik Antene M ocjenjuje da su, odricanje PES-a od gradonačelnice Olivere Injac i uključivanje ministra Saše Mujovića u kampanju, loše opcije za izbore u Podgorici.

„PES pokušava da bira između dvije loše opcije. Dakle, prva opcija je da se odrekne gradonačelnice Injac i na taj način jasno pokaže da nije bio zadovoljan njenim upravljanjem gradom. S druge strane je da na taj način, uvodeći ministra Mujovića u igru, oni zapravo nastavljaju s onom lošom praksom da ljude koji su kandidovali ili koje kandiduju kao eksperte za različite pozicije u značnoj vlasti, poput glavnog pregovarača Zenovića, vrlo brzo potroše u političkim igrama koje zapravo nijesu njihova ekspertiza“, navodi Kalezić.

Kalezić kaže da u Glavnom gradu očekuje zanimljive koalicije prosrpskih stranaka.

„Očekujem i zanimljive koalicije dominantno tradicionalnih prosrpskih stranaka i ovih novih koji se pojavljuju, dakle govorim o pokretu koji vodi Kovač i bivši SNP-ovci i govorim o onim ekstremističkim strankama bivšeg DF-a, uključujući nekoliko njih koji su van parlamentarne većine, dakle partija Dajkovića i Milačića. To je jedna nova kombinatorika koju Crna Gora nije imala prilike da vidi, bar ne na lokalnom nivou“, ocjenjuje Kalezić.

Kako navodi, Andrej Milović u kampanju ulazi sa simpatijama javnosti, ističući da je interesantno na koje biračko tijelo stavlja fokus u svojoj kampanji.

„Ministar Milović u lokalnu kampanju ulazi sa ogromnim simpatijama koje je i u javnosti dobio oponirajući politici premijera Spajića i on pokušava da na talasu te pozitivne energije zapravo napravi izborni rezultat koji bi mu garantovao prelazak cenzusa. Interesantno je i na koje birače cilja ministar Milović, dakle očekujem da su njemu fokus nezadovoljni birači PES-a“, kazao je Kalezić.

Kalezić kaže da još nije jasno na koji način će Andrej Milović da koncipira svoju listu, jer nije dovoljno, smatra on, da se na toj listi nalazi samo njegovo ime, te da je ozbiljan pretendent da bude tas na vagi za formiranje nove vlasti.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

BeLveder

Nema sreće od stranaka "avgustovske" većine. Vučić i SPC su posle Zdravka K., projektovali prevarnog Abazovića da kao i pred izbore 2020. uzme suverenističke glasove. Zatim, u igru uvode Milatovića i Spajića, a oni su sad kao u zavadi, a u skupštini se drže "samo da se ne vrati DPS". Sad i Milović razvodnjava priču, a posle izbora će opet sa nekim od oslobodilaca. Dakle, treba glasati samo iskrene suverenističke stranke: DPS, SDP, SD, LP, CEP, SEP.

jasno

Milović će, na kraju. predati svoje glasove Milatoviću, taman kao što je PES poklonio svoje glasove Vojvodi koji sad upravlja cijelom Vladom. Kako se ne bi ponovo zloupotrijebili, glasači istinske građanske profilacije treba da glasaju jače suverenističke stranke.