18 °

max 20 ° / min 13 °

Nedjelja

29.09.

20° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

18° / 17°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

17° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MDUP: Dodatno ćemo sagledati prostor obuhvaćen Detaljnim urbanističkim planom „Zabjelo – Ljubović“

Izvor: Antena M, Ilustracija

Podgorica

Comments 0

MDUP: Dodatno ćemo sagledati prostor obuhvaćen Detaljnim urbanističkim planom „Zabjelo – Ljubović“

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine oglasilo se povodom, kako navode, interesovanja iskazanog od strane zainteresovanih korisnika prostora, vlasnika zemljišta, medija i ostale javnosti za rješenja predviđena Detaljnim urbanističkim planom „Zabjelo –Ljubović“.                   

Planski dokument kojim se definiše prostor u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana „Zabjelo – Ljubović“ u Podgorici donijet je  juna 2009. godine, na osnovu tada važećeg Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, navode iz tog resora. 

"Ovaj planski dokument donijet je na način i u postupku propisanom ovim zakonom, što podrazumijeva i sprovođenje javne rasprave u okviru koje su svi zainteresovani korisnici prostora imali mogućnost da daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na ponuđena planska rješenja.

Kako je, dakle, Plan donijet prije 15 godina, isti je u najvećem dijelu realizovan, iako sadrži pojedina rješenja koja su se mogla preispitati.

Ne želeći da se ovo pitanje na bilo koji način razmatra u političkom kontekstu, te razumijevajući zabrinutost jednog broja građana vezanu za namjenu prostora u kojem žive, kao i onih koji, shodno zakonskim ovlašćenjima imaju mogućnost da valorizuju svoju imovinu, učinićemo sve u našoj moći da se nađe adekvatno, na zakonu utemeljeno rješenje koje će biti u interesu svih građana.

S tim u vezi, obavještavamo javnost da će Ministarstvo dodatno sagledati prostor obuhvaćen Detaljnim urbanističkim planom Zabjelo – Ljubović,  rješenja sadržana u planovima širih teritorijalnih cjelina, kao i pravni apekt istih i, u skladu sa utvrđenim stanjem preduzeti, isključivo u skladu sa Zakonom, aktivnosti vezane za ovo značajno pitanje kako za Državu i Glavni grad, tako i za njene građane", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR