13 °

max 20 ° / min 11 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 14°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica: Restrikcije vode do kraja ljetnje sezone

Podgorica

Comments 0

Podgorica: Restrikcije vode do kraja ljetnje sezone

Izvor: Gradska TV

Autor: Antena M

  • Viber

 
U cilju rješavanja problema snabdijevanja vodom Glavnog grada, Vodovod planira proširenje vodoizvornišnih kapaciteta, kazali su za Gradsku iz tog gradskog preduzeća. Tvrde da je glavni razlog nedostatka vode neracionalna potrošnja, a restrikcije će, kako navode, trajati do kraja ljetnje sezone. Poručuju i da je problem vodosnadbijevanja u naselju Kuća Rakića riješilo preduzeće za Vodovod iz Tuzi.

Restrikcije vode sprovode se u Lješanskoj nahiji zbog neracionalne potrošnje vode, saopštili su iz Vodovoda. Pored toga, kako napominju, prekidi vodosnabdijevanja sprovode se zbog otklanjanja kvarova i ne mogu se vremenski predvidjeti.

“U cilju poboljšanja vodosnabdijevanja u Glavnom gradu imamo u planu proširenje vodoizvorišnih kapaciteta i u toku su pripremni, tj. istražni radovi. Naše Društvo se trudi da sa trenutnim kapacitetima održi redovno vodosnabdijavanje u Glavnom gradu“, kazali su iz gradskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

 Iz Vodovoda tvrde da je ključni razlog za nedostatak vode neracionalna potrošnja.

“Najveći razlog za nedostatak vode je neraconalna potrošnja od strane mještana koji vodu koriste za zalivanje i pranje umjesto isključivo za piće, a pored toga ove godine imamo i izraženu nepovoljnu hidrometeorološku situaciju“, navode iz Vodovoda.

Mještani zetskih i podgoričkih naselja, ipak, konstatno se žale na nedostatak vode.

“Problem u Kućama Rakića je riješilo DOO “Vodovod i kanalizacija Tuzi”, koje je nadležno za vodosnadbijevanje u ovom naselju. Naše Društvo je bilo spremno da u duhu solidarnosti usmjeri dodatne količine vode ka ovom naselju, nauštrub građana Glavnog grada. Kada je riječ o sprovođenju kaznene politike za nelegalne priključke, kazne se kreću od 150 do 1.500 eura za fizička lica, dok je za pravna lica kazna od 1.000 do 20.000 eura. Tokom akcije legalizacije priključaka, 300 potrošača je prešlo iz nelagalnih u legalne“, kazali su iz podgoričkog Vodovoda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR