11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavićević: Sporazum o budućnosti ozbiljan dokument, prihvatamo

Politika

Comments 22

Pavićević: Sporazum o budućnosti ozbiljan dokument, prihvatamo

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je jutros da je tekst koji su organizatori protesta Odupri se predstavili juče javnosti ozbiljan i realističan dokument, koji je za Crnogorsku prihvatljiv.

„U dokumentu se jasno ističe vrijednosno usmjerenje autora i njihova poruka da crnogorsko društvo treba da se razvija u duhu liberalno demokratskih normi. Time se potvrđuje privrženost idejama i idealima slobodnog i pluralnog društva, vladavini prava i našoj konstitucionalnoj tradiciji“, izjavio je Pavićević.

On je dodao da osnovni cilj Vlade građanskog jedinstva treba da bude stvaranje uslova za održavanje poštenih i slobodnih izbora, što je primjerena i precizna reakcija na situaciju dubinske krize legitimiteta institucija, koja je ogoljena aferom „Koverta“.

„Posebno je dobra poruka da Vlada građanskog jedinstva neće nijednom svojom aktivnošću ili odlukom mijenjati utvrđeni spoljnopolitički pravac Crne Gore. To je važna poruka, prije svega zato što Crna Gora ne samo geografski, već i vrijednosno treba da pripada Zapadu i tu pripadnost treba da učvršćujemo“, rekao je Pavićević.

On je dodao da ovaj dokument treba da prihvati i Demokratska partija socijalista, jer bi svako drugačije djelovanje predstavnika vladajuće strukture predstavljalo njihov dodatni udar na državu i državne institucije.

Komentari (22)

POŠALJI KOMENTAR

Bjelopavlići

Mijenjaj naziv partije!!

Strsljen

Pa dobro, valjda se usaglasite vi iz opozicije zajedno sa Kezevicem, Perovicem i Ivanovicem dok se ne zavrsi auto put. Čitav auto put. Od Bara...do Beograda haha

Baranin10

"Sporazum o buducnosti" ha ha ha