Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Demokrate prihvatile predlog SDP-a o raspisivanju referenduma

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević

Demokrate prihvatile predlog SDP-a o raspisivanju referenduma

Demokratska Crna Gora prihvata inicijativu Predsjedništva SDP-a o raspisivanju referenduma o predloženim projektima iz poslovnog plana Luke Kotor, saopštio je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

"Ovakvu inicijativu je, podrazumijevajući preuzimanje političke odgovornosti za ishod referenduma sa obje strane, bez zadrške prihvatio i predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, kao i Opštinski odbor Demokrata Kotor.

Smatramo da je referendum, kao oblik neposrednog odlučivanja, najviša tekovina demokratije te da onaj koji teži uspostavljanju najviših demokratskih standarda ne može odbiti inicijativu da građani svojevoljno odluče o pitanjima od značaja za jednu lokalnu samoupravu. Za Demokratsku Crnu Goru, naš Opštinski odbor, predsjednika Opštine i naše odbirnike u SO Kotor, prihvatljivo je svako referendumsko pitanje sa kojim se saglase 17 odbornika koji tvore odborničku većinu u SO Kotor, jer referendum, saglasno Zakonu i Statutu Opštine ne raspisuje predsjednik Opštine, već Skupština opštine Kotor.

S tim u vezi, prihvatajući Inicijativu SDP, prihvatili smo i da se na takvom referendumu provjeri i povjerenje predsjedniku Opštine Kotor", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Kotor se, kako dodaje, javno obavezao da će u slučaju negativnog ishoda referenduma, podnijeti ostavku.

"Ovim su se stvorili svi uslovi da SDP povuče inicijativu za razrešenje predsjednika Opštine Kotor, da dođe u Skupštinu opštine Kotor i da izglasa Budžet, kako bi se stvorile sve neophodne pretpostavke za raspisivanje referenduma.

Ukoliko, pak, SDP to ne učini, Demokrate će braniti Kotor svim demokratskim sredstvima i neće dozvoliti da se ova opština vrati u ruke onih koje smo pobijedili 2016", zaključio je Bogdanović.

Komentari

Edi89,

Demokrate pristaju na sve samo da bi sacuvale vlast

miona,

Jasne su namjere opozicije i da oni rade samo u svom interesu,vec odavno poznato.

HanaPG,

Jokic je jos jedan u nizu nesposobnih političara ,nego dako ga maknu sa funkcije da jos vise ne unazadi Kotor.

ines23,

Vama da je SDP ponudi ne znam ni ja sta vi biste trcke prihvatili, samo da vam Jokic ne ostane bez fotelje.

oliver14,

Znate sta je odje interesantno to sto sve sto se radi odje je klasicna politicka trgovina izmedju Demokrata i SDP!

Kosta,

Ovo je sve dogovoreno odavno da ce se ovako rijesiti problem izmedju Demokrata i SDP.

goran1978,

Sad vam referendum odgovara samo da ne bi pukla koalicija u Kotoru.

Enesa,

Opozicija ce samo da unazadi Kotor, mogu zamislit kakva ce ova turisticka sezona da bude tamo.

Svetlana_TV,

Nadam se da ce Jokic da bude smijenjen jer nije zasluzio da obavlja ovu funkciju!

Marelica,

Svi ovi iz opozicije rade u svom interesu, tako da ne pristaje ovaj Jokic na referendum zbog tekovina demokratije i mogucnosti da se gradjani izjasne, briga njega za gradjane.

Ostavi komentar

0/300