15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demos: Članovi Savjeta ASK ne smiju biti partijski vojnici

Politika

Comments 0

Demos: Članovi Savjeta ASK ne smiju biti partijski vojnici

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Insistiranjem da kandidati koji konkurišu za članstvo u Savjetu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) moraju imati položen državni ispit, vlast providno pokušava da nastavi sa praksom pravljenja partijskih ispostava od državnih institucija, ocijenili su iz Demosa.

Iz te partije su kazali da članovi Saveta ASK-a nijesu državni službenici već javni funkcioneri koje naimenuje Skupština.

“I pored te činjenice bahata i neodgovorna vlast providno pokušava nastaviti sa praksom pravljenja partijskih ispostava od državnih institucija”, naveli su iz Demosa. 

Kako su rekli, nekontrolisanoj eliti na vlasti nije u interesu da ASK konačno počne da radi ono što joj je zakonska obaveza - borba protiv sveprisutne korupcije u zemlji. 

“Zato administrativnim vratolomijama nastoji da onemogući da u Savjet ove institucije uđu članovi sa javno prepoznatim kredibilitetom, a umjesto njih da instalira svoje partijske vojnike, po modelu koji je prethodno realizovan u Javnom servisu, besprizornim kršenjem elementarnih demokratskih normi”, rekli su iz Demosa.

Oni su kazali da ostaju dosljedni u borbi za dekriminalizaciju crnogorskog društva i poručili da će se snažno zalagati da ASK konačno počne da djeluje u interesu građana, “umjesto da služi interesima pohlepne vladajuće kaste”.

“Kao društvo moramo da krenemo naprijed, a da bi u tome uspjeli obavezni smo da pobijedimo u borbi protiv kriminala i korupcije koji razaraju našu zemlju”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR