11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović: Vlada na osnovu procjena odlučila da MVP treba da ostane u Podgorici

Politika

Comments 8

Darmanović: Vlada na osnovu procjena odlučila da MVP treba da ostane u Podgorici

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović kazao je gostujući u "Živoj istini" da je Vlada na osnovu procjena, donijela odluku da MVP treba da ostane u Podgorici.

Upitan zašto nije još došlo do preseljenja na Cetinje, iako je to zakonom propisano, Darmanović je pojasnio da su problemi nastali kada su se suočili sa pitanjima unutrašnje organizacije zgrade ruskog poslanstva.

"Mi smo angažovali i arhitekte i druge struke. Ispostavilo se da MVP koje ima 142 zaposlena u zemlji i 90 zaposlenih u inostranstvu, plus 113 lokalno osoblje, može da na Cetinje pošalje najviše 70-80 ljudi, a treba da efikasno funkcioniše. 

Organizacija prostora je dodatno komplikovana jer je zgrada kulturna baština i ne mogu unutra da intervenišu. Vlada je na osnovu procjena donijela odluku da MVP treba da ostane u Podgorici", naveo je on.

Darmanović je ukazao da nijedna od 195 suverenih zemalja koje postoje u današnjem svijetu nije odvojila MVP od središta Vlade.

"Mislim da to nije slučajno. MVP je jedno od tzv. ministarstava nacionalne bezbjednosti i fizičko dislociranje ne predstavlja mali problem. 

Ja lično nemam nikakav problem gdje ću boraviti, ali vjerujem u to da nijesmo najpametniji na svijetu i pitanje je da li bi mi trebalo da radimo ono što, dosad, nije niko", dodaje ministar.

Naglašava, međutim, da pored svih viđenja postoji zakon.

"Ukoliko Vlada procijeni da će imati većinu u Parlamentu, podnijeće, vjerovatno, prijedlog izmjena zakona, pa se i suočiti sa većinom ili manjinom. Nema nikoga iznad zakona, niti može Vlada, niti MVP, da djeluje mimo onoga što piše u zakonu".

Darmanović je naglasio da "ovo de facto nema mnogo veze sa mnom, ta se stvar neće, vjerovatno, okončati u mom mandatu. Glavni parametar u ovoj stvari biće da li će poslanici smatrati da postoji dovoljna argumentacija za promjenu odluke ili ne", zaključio je ministar vanjskih poslova Crne Gore.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Filip Martinovic

Kapitalni projekti za racun drzave I grada da ne ostanu mrtvo slovo na papiru,takodje I zakoni,pitam se sto rade I zasto cute procrnogorske partije.

Duklja

Zločin prema Cetinju! Nije jedini!ny

Komita Čeklićki

Sve što su napisali Mijo Popović i Sreten podržavam jer su oni istaknuti borci i intelektualci koji su uvjek bili borci za Cetinje