10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Duboki i zdravi korijeni DPS-a u Nikšiću

Politika

Comments 0

Đukanović: Duboki i zdravi korijeni DPS-a u Nikšiću

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Demokratska partija socijalista pustila je duboke i zdrave korijene u Nikšiću što predstavlja dobru osnovu za dugovječnost te politike i u Crnoj Gori, ocijenio je lider te partije, Milo Đukanović.

On je na izbornoj konferenciji DPS-a u Nikšiću podsjetio na ubjedljive izborne rezultate, čestitao nikšićkom Odboru te partije na uspješno obavljenom poslu tokom četvorogodišnjeg mandata, i ocijenio da je Nikšić nepresušno vrelo pametnih, radnih, vrijednih ljudi, koji su, većinom, uglavnom u DPS-u.

Nikšić je tokom posljednjeg četvorogodišnjeg mandata, naveo je Đukanović, finansijski konsolidovan grad u koji je uloženo oko 17 miliona eura u rekonstrukciju magistralnih i regionalnih puteva.

Kako je naveo, uloženo je oko 3,5 miliona u obnovu gradskih saobraćajnica, oko dva miliona za vodosnabdijevanje, 17 miliona za sistem prečišćavanja otpadnih voda i oko 130 miliona za vjetroelektrane na Krnovu.

„Vrlo se intenzivno radilo na unapređenju saobraćajne i i komunalne infrastrukture, bez koje nema razvoja bilo koje sredine. Intenzivno se radilo i na oživljavanju kvalitetnih privrednih kapaciteta u Nikšiću“, rekao je Đukanović i podsjetio na značajne projekte realizovane i u kulturi.

On je kao pozitivan primjer oporavka naveo Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) koja, smatra on, može da bude jedan od najvažnijih investitora u državi i da ne zaostaje za inostranim, a u stanju je da ulaže u izgradnju prve ozbiljne solarne elektrane u Ulcinju, kao i da se intenzivno priprema za izgradnju hidroelektrane (HE) Komarnica.

Đukanović je kao dobre primjere naveo i Metalac, Rudnike boksita, Željezaru koja održava proizvodnju, a koja bi „sinhronizovanom akcijom“ Vlade, Opštine i vlasnika fabrike, mogla više zapošljavati i proizvoditi, što je šansa za veći razvoj crne metalurgije u Nikšiću i Crnoj Gori.

I u oblasti poljoprivrede urađeno je mnogo, rekao je Đukanović i ocijenio da svi ti rezultati zavređuju poštovanje, ponos i predstavljaju važan stimulans za budući razvoj.

„I na državnom planu nijesmo zaostajali u rezultatima. Crna Gora je pokazala nova svojstva, nove kapacitete, kvalitete, napravila snažan iskorak na polju ekonomskog razvoja“, rekao je Đukanović i dodao da je Crna Gora pokazala skoro jedinstven rezultat u Evropi sa prosječnom godišnjom stopom rasta više od tri odsto.

Prema njegovim riječima, stopa rasta u poslednje dvije godine je od 4,5 do pet odsto, a najvažniji izazov u narednom periodu vlasti ostaje da stabilizuje trend ekonomskog rasta.

Govoreći o institucionalnom razvoju, Đukanović je istakao da je mnogo urađeno na tom planu, da su ostvareni zapaženi rezultati, pokazanao da je Crna Gora i ekonomski i instizucionalno održiv sistem, a da je rezultata svega učinjenog ulazak u NATO, čime je ostvaren prvi spoljnopolitički prioritet,

„Ostalo je jako puno posla koji treba obaviti, jer je ključan deficit svih balkanskih društava u vladavini prava, zato što je riječ o regionu koji ima tradiciju nestabilnosti“, rekao je Đukanović i dodao da je Crna Gora lider u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom (EU).

„Na državnom planu ostvarujemo ozbiljne rezultate i pokazali smo da smo društvo koje je zrelo da savladava sve izazove sa kojima se suočava“, ukazao je Đukanović i ukazao na otvorenu političku destrukciju sa kojima se suočava vlast u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, aktuelnoj vlasti, koja je „opravdala očekivanja“ preostaje izazov gradnje otvorene tržišne ekonomiju, podsticanje preduzetništva, podsticanje domaćih i stranih investitora.

„Možemo bitno skratiti period sustizanja onog što smo propustili kroz prethodne vjekove i to ne bi nikako smjelo biti depresivno za našu generaciju. I moja generacija vidi i vidjeće dobra od toga, a posebno nas mora radovati da će generacija naše djece uživati u mnogo boljem životnom standardu“, rekao je Đukanović.

Predsjednik nikšićkog Odbora DPS-a Ivan Mitrović ocijenio je da je ta partija stožer političkog života u Nikšiću, ali i organizacija koja daje ozbiljan doprinos afirmaciji ukupne politike u Crnoj Gori.

Mitrović je naveo da su minuli izborni ciklusi, najbolji dokaz istrajnosti, snage i odgovornosti članstva DPS-a i predočio da su u minule četiri godine realizovani brojni infrastrukturni projekti u saobraćajnoj infrastrukturi, vodosnabdijevanju, elektrosnabdijevanju, privredi, poljoprivredi i svim značajnim oblastima za život u gradu.

“Time su za ovaj period ispunjena gotovo sva predizborna obećanja data građanima”, rekao je Mitrović na izbornoj konferenciji na kojoj je izabran novi Opštinski odbor DPS u kome će biti 92 člana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR