Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Filipović: Saradnja sa savezničkim državama jedan od prioriteta naše zemlje

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Filipović: Saradnja sa savezničkim državama jedan od prioriteta naše zemlje

Crna Gora će ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende, kazao je državni sekretar Slobodan Filipovićem na današnjem sastanku sa zamjenikom ministra nacionalne odbrane Republike Litvanije, Vitautasom Umbrasasom.

Filipović je istakao značaj saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane, uz očekivanje njenog jačanja, kao doprinosu kolektivnom sistemu bezbjednosti.

On je informisao sagovornika o reformama sprovedenim u sistemu odbrane Crne Gore, o aktuelnim projektima u njegovoj modernizaciji i učešću VCG u međunarodnim misijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

Filipović je naglasio da je saradnja sa savezničkim državama jedan od prioriteta naše zemlje u oblasti spoljne politike.

Osim Filipovića, sa Umbrasasom se sastao i generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane, Ivica Ivanović.

On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom odbrambenom saradnjom Crne Gore i Republike Litvanije, posebno u pogledu treninga i obuka.

"Crna Gora posvećena je jačanju nacionalnih odbrambenih sposobnosti i kapaciteta, koji će pružiti doprinos i kolektivnim sposobnostima Alijanse za suočavanje sa izazovima. Naša zemlja će ostati posvećena unapređenju odbrambene saradnje Crne Gore i Litvanije, kroz implementaciju zajedničkih aktivnosti i projekata, ne samo na bilateralnoj osnovi, već i sa ostalim zemljama saveznicama"- istakao je on.

Umbrasas je tokom oba susreta naglasio da naša zemlja predstavlja primjer u regionu kada su u pitanju evroatlantske integracije i da sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane, preporučuju našu državu kao kvalitetnog i pouzdanog saveznika i partnera.

On je izrazio zadovoljstvo mogućnostima jačanja odbrambene saradnje dvije zemlje, naglašavajući da će Republika Litvanija dati puni doprinos na tom planu, dodaje se u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300