16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: Carević je odavno dio građevinskog lobija

Politika

Comments 0

Krapović: Carević je odavno dio građevinskog lobija

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović optužio je aktuelnog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića da je, kako je naveo, odavno čovjek građevinskog lobija.

"Nakon poslednjeg istupa gospodina Carevića, kao i poruka koje, po pravilu, šalje preko režimskih medija i policijskih biltena, prinuđeni smo da nastavimo javnu polemiku, polemiku kojoj je mjesto bilo u SO Budva" rekao je Krapović, reagujući na posljednju izjavu Carevića. 

"Mi ćemo, za razliku od kolega iz DF-a i Madura iz Krimovice, baratati isključivo činjenicama, a ne neistinama i uvredama, kao oni. Prvo da se osvrnemo na optužbe o nedonošenju planova: sva crnogorska javnost zna da je Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata donešen i stupio na snagu u oktobru 2017-e. a ne u januaru 2019"- dodao je on. 

Takođe, kazao je da je na čelu Agencije za planiranje prostora Opštine Budva, prije nego je pomenutim Zakonom ukinuta, bio Nenad Kordić, 14-i na listi DF-a na lokalnim izborima u Budvi.

"Najlakše bi bilo da njega optužimo da nije radio svoj posao i da zato planovi nijesu mogli biti donešeni. Međutim, notorna je činjenica da su upravo kolege iz DF-a, na čelu sa gospodinom Carevićem, cijelo vrijeme protiv mijenjanja planova. Naravno, poznato je da je Carević čovjek građevinskog lobija odavno, još od vremena kada je sa svojim suseljaninom, Svetom Marovićem, dogovarao plato na Jazu i dobijanje opštinskih poslova mimo zakona i javnih nabavki, što je javno priznao" - istakao je on. 

Nevjerovatno je, dodaje, da Carević javno kaže da su planovi katastrofalni i kriminalni, ali da se moraju sprovoditi.

"Carević nikad neće podržati stavljanje van snage DUP-ova, a da je to istina svjedoči Inicijativa za stavljanje planova Budva, Bečići i Petrovac van snage, koju je  polovinom prošle godine podnio odbornik Džaković i koju su pored njega jedino Demokrate potpisale"- kazao je Krapović.

Takođe, napominje da je jako čudno da predsjednik Opštine, kao ni svi novi-stari savjetnici u kabinetu ne mogu da pročitaju plan i da vide da je upravo na dijelu parcele gdje oni afirmišu gradnju kula, planiran kongresni centar i kongresni hotel. 

Na kraju, prema riječima Krapovića, vrlo je čudno da Carević ne zna da pročita situaciju u DUP-u Budva Centar, iako mu je Sekretarijat za urbanizam dao izjašnjenje po njegovom zahtjevu.

"Međutim, očigledno vrlo dobro zna Nacrt Prostornog plana Opštine Kotor, gdje mu je ucrtano sve što je godinama nelegalno gradio i zaposjeo, dakle: i poljoprivreda (štale i postrojenja), i turizam (vile, hotel) i kamenolom i nelegalna deponija. Gospodine Careviću, ovi iz DPS-a i Vlade Crne Gore nekako čudno pišu „ugroženi Srbin“- zaključuje se u saopštenju Krapovića. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR