Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nuhodžić obišao granični prelaz Obrežje u Sloveniji

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Nuhodžić obišao granični prelaz Obrežje u Sloveniji

Tokom radne posjete Sloveniji, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić posjetio je najfrekventniji granični prelaz Obrežje, na granici sa Hrvatskom, saopšteno je iz Ministarstva. 

Posjeta je, kako je saopšteno, bila prilika da se crnogorska delegacija upozna sa bližim procedurama koje se sprovode u okviru graničnih provjera u skladu sa šengenskim standardima, s obzirom na to da je Slovenija prije više od decenije postala dio šengenskog prostora.

"Slovenačke kolege prezentovale su način rada na graničnom prelazu, koji je ujedno i spoljna granica šengenskog prostora, a tokom obilaska crnogorska delegacija se detaljno upoznala i sa opremom za prvu i drugu liniju provjere i infrastrukturnim rješenjima koja su propisana EU šengenskim katalogom", navedeno je u saopštenju. 

Ministar Nuhodžić zahvalio  jena ekspertskoj pomoći i pohvalio saradnju sa Slovenijom tokom realizacije tvining projekta  „Podrška uspostavljanju pravne tekovine Šengena“, u okviru kojeg je izrađen Šengenski akcioni plan, koji je Vlada usvojila 2017.

"Crna Gora ostvaruje napredak u standardima Šengena koji se odnose na usklađivanje pravnog okvira, infrastrukturu i informaciono-komunikacione sisteme, a naročitu pažnju posvećujemo edukaciji i jačanju kadrovskih kapaciteta Granične policije“- kazao je Nuhodžić.

 

 

 

                                                                                      

 

Ostavi komentar

0/300