13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković sa ambasadorom Holandije: Podrška na putu Crne Gore u EU

Politika

Comments 0

Bošković sa ambasadorom Holandije: Podrška na putu Crne Gore u EU

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se danas sa odlazećim ambasadorom Kraljevine Holandije za Crnu Goru, Henkom Van den Dolom.

Bošković je istakao važnost dobrih veza među zemljama saveznicama, uz uvjerenje da će saradnja Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije biti dodatno ojačana i unaprijeđena, kako u svojstvu NATO saveznica, tako i na bilateralnoj osnovi.

"On je naglasio da je Crna Gora članstvom u NATO ispunila jedan od dva strateška spoljnopolitička cilja, te da predano radi na ispunjavanju drugog, članstva u EU, gdje očekujemo podršku Kraljevine Holandije. Ministar je upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem crnogorske vojske u međunarodnim misijama i operacijama.

On je kazao da je saradnja sa partnerima jedan od prioriteta naše zemlje kada je u pitanju spoljna politika i izrazio očekivanje da će odnosi dvije zemlje biti ojačani na obostranu korist, te da će se na taj način promovisati i međusobno razumijevanje i prijateljstvo između dva naroda", navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Ambasador Dol je istakao da Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada su u pitanju evroatlantske integracije i da je sveobuhvatne reforme koje je sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane preporučuju kao pouzdanog partnera međunarodne zajednice.

"On je istakao da će Kraljevina Holandija nastaviti da pruža podršku u ostvarivanju prioriteta vanjske politike Crne Gore. Hogard je naveo da naša zemlja kao faktor stabilnosti u regionu, značajno doprinosi stabilnosti i na globalnom nivou. 

Sagovornici su razgovarali o bezbjednosnoj situaciji u regionu, te izrazili obostranu spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane", zaključeno je u saopštenju. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR