Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SDP poziva MVP da reaguje: Je li izjava Selakovića zvaničan stav Srbije?

| Postavio/la: Milena Aprcović

SDP poziva MVP da reaguje: Je li izjava Selakovića zvaničan stav Srbije?

Povodom izjave Nikole Selakovića, generalnog sekretara predsjednika Srbije, reagovali su iz Socijaldemokratske partije. 

Najoštrije osuđujemo izjavu Nikole Selakovića o "Crnoj Gori kao klasičnoj srpskoj državi" i pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova da po hitnom postupku zatraži od ambasadora te zemlje izjašnjenje da li je ovo zvanični stav države Srbije, navodi član Predsjedništva i portparol partije Mirko Stanić. 

"Očigledno da presvučeni radikali i dalje ostaju radikali, pa i kad ih presvuku u naprednjačka odijela i da dio javnosti, ali nažalost i vladajućih struktura u Srbiji, ne odustaje od propale ideje da se državne granice postave na liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica.

Želimo da poručimo Selakoviću, ali i drugima koji slično misle, da je Crna Gora građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki naš građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira kako se zove.

Takođe, zvaničnicima Republike Srbije bi bilo bolje da se bave rješavanjem duboke političke krize u svojoj zemlji kao i da obezbijede politlčka i građanska prava za svoje sugrađane koji su izloženi brutalnim napadima, prebijanjima i fizičkim nasrtajima samo zato što podržavaju opoziciju ili su pripadnici manjinskih naroda", navodi Stanić. 

Komentari

Rade,

Sdp je posrnula stranka. Licna ambicija i mesijsnski kompleks Ranka Krivokapica uveli su Sdp u savez sa velikosrpskim subjektima: partije, mediji i nvo. Ćutao je o brutalnim pritiscima Rusije, o slavljenju okupacije CG... sad ste se śetili da branite crnogorstvo. Fuujj! Drzite se za skut DF i ne sanjajte da vas iko vise zeli u crnogorskom bloku.

Nikac Od Rovinja,

Šta ce ovo biti, Sdp se poslije pola decenije oglasio o identiteskom pitanju. Cijelu proslu godinu su smjerno ćutali, dok su njihovi koalicioni partneri slavili nestanak Crne Gore. Njihov lider u procesu abdikacije je zaboravio na crnogorstvo i trabunjao o sazreloj opoziciji. I sad, kad su pri gašenju, śetili se identiteta. Pa našli da oštre retoriku na ovom marginalcu. I koga su isturili? Ovoga pajtaša najodvratnijih crvenokravatasa i uraša na Cetinju. Ljigavo.

Podgoricanin,

Kada raskonete sve koalicije sa prosrpskim strankama na opstinskom nivou , onda mozete da pricate . Ovako bolje da cutite , jer drzite na vlast one koji misle ko on pa i gore od njega . Drzite na vlast one koji hoce oruzjem da brane otete crkve !!

ja,

samo dvrdi crnogorski SDP može doprinijet crnogorskoj državi. samo tvrdo i domaćinski

Misko,

Izgleda da se SDP resetovao i prelazi na fabricka podesavanja,sto je ok i pozdravljamo.Potpuno se slazem sa gore navedenim!

Ostavi komentar

0/300