17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP poziva MVP da reaguje: Je li izjava Selakovića zvaničan stav Srbije?

Politika

Comments 5

SDP poziva MVP da reaguje: Je li izjava Selakovića zvaničan stav Srbije?

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Povodom izjave Nikole Selakovića, generalnog sekretara predsjednika Srbije, reagovali su iz Socijaldemokratske partije. 

Najoštrije osuđujemo izjavu Nikole Selakovića o "Crnoj Gori kao klasičnoj srpskoj državi" i pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova da po hitnom postupku zatraži od ambasadora te zemlje izjašnjenje da li je ovo zvanični stav države Srbije, navodi član Predsjedništva i portparol partije Mirko Stanić. 

"Očigledno da presvučeni radikali i dalje ostaju radikali, pa i kad ih presvuku u naprednjačka odijela i da dio javnosti, ali nažalost i vladajućih struktura u Srbiji, ne odustaje od propale ideje da se državne granice postave na liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica.

Želimo da poručimo Selakoviću, ali i drugima koji slično misle, da je Crna Gora građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki naš građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira kako se zove.

Takođe, zvaničnicima Republike Srbije bi bilo bolje da se bave rješavanjem duboke političke krize u svojoj zemlji kao i da obezbijede politlčka i građanska prava za svoje sugrađane koji su izloženi brutalnim napadima, prebijanjima i fizičkim nasrtajima samo zato što podržavaju opoziciju ili su pripadnici manjinskih naroda", navodi Stanić. 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Rade

Sdp je posrnula stranka. Licna ambicija i mesijsnski kompleks Ranka Krivokapica uveli su Sdp u savez sa velikosrpskim subjektima: partije, mediji i nvo. Ćutao je o brutalnim pritiscima Rusije, o slavljenju okupacije CG... sad ste se śetili da branite crnogorstvo. Fuujj! Drzite se za skut DF i ne sanjajte da vas iko vise zeli u crnogorskom bloku.

Nikac Od Rovinja

Šta ce ovo biti, Sdp se poslije pola decenije oglasio o identiteskom pitanju. Cijelu proslu godinu su smjerno ćutali, dok su njihovi koalicioni partneri slavili nestanak Crne Gore. Njihov lider u procesu abdikacije je zaboravio na crnogorstvo i trabunjao o sazreloj opoziciji. I sad, kad su pri gašenju, śetili se identiteta. Pa našli da oštre retoriku na ovom marginalcu. I koga su isturili? Ovoga pajtaša najodvratnijih crvenokravatasa i uraša na Cetinju. Ljigavo.

Podgoricanin

Kada raskonete sve koalicije sa prosrpskim strankama na opstinskom nivou , onda mozete da pricate . Ovako bolje da cutite , jer drzite na vlast one koji misle ko on pa i gore od njega . Drzite na vlast one koji hoce oruzjem da brane otete crkve !!