9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije

Politika

Comments 0

Janković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova ambasador Zoran Janković primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika van den Dola.

Tom prilikom, ambasador Janković je zahvalio ambasadoru na doprinosu snaženju bilateralnih odnosa između dvije države tokom njegovog mandata, te istakao da odluka Vlade Crne Gore da otvori Ambasadu u Hagu predstavlja potvrdu našeg nastojanja da intenziviramo sveukupnu saradnju sa Holandijom, navodi se u saopštenju MVP-a. 

"Takođe, izrazio je zadovoljstvo kontinuiranom holandskom podrškom u pogledu ostvarivanja vanjskopolitičkih prioriteta i unutrašnjih reformskih procesa, gdje je od posebnog značaja ekspertska pomoć u oblastima koje su ključne za jačanje vladavine prava.

Ambasador van den Dol je pozdravio odličnu saradnju koju je imao sa Vladom Crne Gore i svim njenim institucijama, naglasivši da opredjeljenje u pravcu otvaranja Ambasade u Hagu potvrđuje posvećenost dodatnom razvoju međudržavnih odnosa.

Dodao je da Holandija aktivno podržava proces evropske integracije i reformske aktivnosti, te, na toj liniji, istakao da je veoma važno što Crna Gora konstantno demonstrira evroatlantsku orijentaciju i političku volju da ispunjava obaveze iz integracione agende", navodi se u saopštenju. 

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za produbljivanje saradnje u privrednoj sferi kroz obezbjeđivanje frekventnijih kontakata dviju poslovnih zajednica, kao i za veće prisustvo holandskih investicija na crnogorskom tržištu, naročito u sektorima turizma, energetike i poljoprivrede, dodaje se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR