16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obradović: Funkcije doživljavaju kao lično vlasništvo i priliku za uhljebljenje

Politika

Comments 0

Obradović: Funkcije doživljavaju kao lično vlasništvo i priliku za uhljebljenje

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Podaci koji su objavljeni u sklopu istraživanja „Naš novac“, koji pokazuju kako u Skupštini nema kraja zapošljavanjima, te da se priprema nova sistematizacija kojom se gomila broj zaposlenih u stručnoj službi Skupštine, a, i pored toga, plaćaju ugovorci o djelu za poslove za koje zarade već dobijaju zaposleni na neodređeno vrijeme u stručnoj službi, jasno ukazuju na snažno prisustvo partijskog zapošljavanja i vidljivo prisutnu ambiciju da se i predstojeći izbori pripreme po dobro poznatom i razrađenom modelu „jedan zaposleni – četiri glasa“, saopštio je Novica Obradović, sekretar Kluba poslanika Demokrata.

"Treba li podsjetiti da se to stvaranje uslova za novo prekrajanje izborne volje građana događa dok Brajović, navodno, zagovara izmjene izbornog zakonodavstva i to upravo pod krovom predstavničkog doma svih građana?

Licemjerje Brajovića i drugih struktura vlasti još se jasnije vidi ukoliko se ove pojave postave u kontekst njihovih zamjerki poslanicima koji, kako kažu, bojkotuju Skupštinu, ali ne i skupštinsku blagajnu. Podatak da je 403.338 eura potrošeno samo na stavci „ostali izdaci“, za koju je planirano 288.000, dakle 115.000 više nego što je planirano, a da se pritom ni ne zna šta je sve u tu stavku ušlo, govori da predstavnici većine u Skupštini Crne Gore, ne da nisu bojkotovali skupštinsku blagajnu, već su je poštovali i više nego što je ona, objektivno, mogla da izdrži.

Pravdanja Jovićevića, generalnog sekretara Skupštine o tome da se, navodno, obaveze Skupštine stalno povećavaju, imajući u vidu broj poslanika, neodrživa su i neubjedljiva, jer i oni građani koji nikakvih afiniteta prema praćenju skupštinskih zasijedanja nemaju, znaju da crnogorska Skupština broji 81 poslanika i da tu, bar posljednjih godina, nije bilo nikakvih oscijacija, tako da se postavlja pitanje kome se Jovićević, zapravo, obraća sa takvim konstatacijama, te za koga misli da je toliko naivan da bi i takve „argumente“ mogao uzeti za ozbiljno?", pita Obradović.

Da je, kaže, ovdje sasvim druga stvar posrijedi, a to je da se novac svih građana, i u ovom slučaju, troši neracionalno, i u partijske svrhe, govori i činjenica da se ova pojava ne odigrava samo u Skupštini Crne Gore.

"Ista situacija je i u Vladi, gdje nema sjednice na kojoj se usvajaju novi pravilnici o organizaciji i sistematizaciji, kao i u svim opštinama u kojima je DPS na vlasti. Oni funkcije doživljavaju kao lično vlasništvo i priliku za udomljavanje.

Javnost treba da zna da se na 125. sjednici Vlade Crne Gore, kao i na prethodnim, usvajaju novi Pravilnici o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, što takođe ukazuje da postoji namjera novih zapošljavanja koja će opet, kao i svaki put do sada, biti u funkciji prekrajanja izborne volje građana.

Upravo zbog ovakvog ponašanja nikoga od nas ne treba da čude negativni izvještaji EK kakve svaki čas dobijamo. I nastavićemo da ih dobijamo sve dok se vladajuća većina bude ponašala na način koji Crnu Goru sramoti u cijelom demokratskom svijetu", zaključuje u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR