11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP: Zakonskim izmjenama obezbjediti kredibilni Savjet ASK-a

Politika

Comments 0

SDP: Zakonskim izmjenama obezbjediti kredibilni Savjet ASK-a

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Socijaldemokratska partija uputila je Skupštini izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima čijim usvajanjem bi se omogućilo kredibilnim predstavnicima civilnog sektora da se kandiduju za članstvo u Savjetu Agencije za sprječavanje korupcije.

"Zahtijevamo od parlamentarne većine da se ovaj Predlog zakona što prije uvrsti u dnevni red Skupštine kako bi se otklonile namjerno stvorene formalne prepreke i omogućio izbor Savjeta ASK koji će ovu instituciju učiniti istinski nezavisnom i profesionalnom"- navodi se u saopštenju partije.

Oni su podsjetili da nedavno objavljeni Izvještaj Evropske unije (EU) označava ASK kao instituciju koja pati od nedostatka nezavisnosti i kredibiliteta što je čini nemoćnom da odgovori na izazove korupcije koja je po ocjeni EU “dominantna u svim oblastima”.

"Jasno je da je vlast na mala vrata, van očiju javnosti, sračunato izmijenila Zakon o državnim službenicima kako bi, upravo kroz normiranje besmislenog uslova za člana Savjeta ASK, iz trke eliminisala kritičare vlasti i provjerene borce protiv korupcije"- rekli su iz SDP-a.

Iz te partije su pozvali DPS da prestane da se služi trikovima zahvaljujući kojima je, kako su rekli, Crna Gora označena kao zemlja zarobljenih institucija i zbog kojih je nedavno dobila najlošiji i najkritičniji EU godišnji izvještaj.

"Njihova nespremnost da u najkraćem roku omogući zakonsku izmjenu koju je SDP predložio biće jasan znak da DPS želi jednopartijski sastav Savjeta ASK" - zaključuju u SDP-u.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR