Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vajtkros: Crna Gora značajan partner NATO-a

Politika

Comments 0

Vajtkros: Crna Gora značajan partner NATO-a

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Crna Gora je značajan partner NATO-a, izjavila je komandant NATO odbrambenog koledža u Rimu, general-potpukovnica Kris Vajtkros. 

"U skladu sa programom Koledža, imamo priliku da svake godine boravimo u studijskim posjetama NATO državama članicama, i posebno nam je zadovoljstvo što smo ove godine u Crnoj Gori, koja proslavlja dvogodišnjicu od učlanjenja u NATO.

Očigledno je da je Crna Gora značajan partner NATO-a već duži niz godina, a ono što možemo primijetiti je pozitivan uticaj NATO članstva na naše odnose sa Crnom Gorom. Ono što je takođe važno je što smo za ova dva dana, koliko boravimo u Crnoj Gori, uspjeli da vidimo kako je Crna Gora izgradila dobre odnose sa zemljama iz regiona, promovišući principe i uvjerenja Alijanse, kako bi doprinijela NATO politici proširenja", navela je.

Ivanović: NATO odbrambeni koledž veoma bitan u procesu jačanja efikasnosti i kohezije Alijanse

Kako kaže, od velikog je značaja za učesnike kursa i predstavnike NATO zemalja članica, što su imali priliku da se bolje upoznaju za uticajima i izazovima sa kojima se suočava ne samo Crna Gora već i cijeli region.

"Čast nam je što smo imali priliku da se bolje upoznamo sa situacijom u Crnoj Gori kroz razgovare sa predstavnicima Skupštine, ministrima i predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Ministarstva odbrane. Zaista smo oduševljeni. Moram da istaknem da mi je posebno drago što sam u Crnoj Gori i što mogu da vidim progres koji je vaša zemlja ostvarila u protekle dvije godine, kao najmlađa NATO članica, jer sam u svojstvu komandanta NATO koledža prisustvovala podizanju crnogorske zastave 5. juna 2017.

Zaista mi je zadovoljstvo, i dozvolite da se zahvalim ljudima iz Crne Gore kao i Vladi Crne Gore na podršci i izvanrednom gostoprimstvu", poručuje Vajtkros. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR