Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

LP: Duh 13. jula je duh građanske Crne Gore

| Postavio/la: Marija Mitrović

LP: Duh 13. jula je duh građanske Crne Gore

Liberalna partija Crne Gore čestitala je građanima Crne Gore 13. jul - Dan državnosti.

"Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore čestitamo 13. jul - Dan državnosti i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda. Sloboda i otpor tiraniji zajedničko su obilježje svakog velikog događaja u crnogorskoj istoriji i atributi koji su duboko ugrađeni u temelje ove države i koji garantuju i njenu vječnost i suverenost njenog naroda. Svoju nezavisnost Crna Gora nije dobila već izborila velikim pregalaštvom i 1878. i 1941. ali i 2006. godine. Zato ovaj datum simboliše velike prekretnice za crnogorski narod i okuplja  Crnu Goru", navodi se u čestitki.

Prema njihovim riječima, raduje i to što pokoljenja na kojima Crna Gora ostaje jesu svjesni tradicije svoji predaka, borbe za čast, pravo i sopstvo, i što sa takvom bakljom slobode danas koračaju ka slobodnom i otvorenom društvu đe se jedino nalazi život dostojan čovjeka.

"Duh 13. jula je duh građanske Crne Gore i duh svakog njenog čovjeka i zato ona jeste zajednički dom i mjesto za ovo i buduća neka pokoljenja", zaključuju iz LP.

Ostavi komentar

0/300