15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović čestitala 13. jul: Za pravo, čast i slobodu Crne Gore!

Politika

Comments 1

Vuksanović čestitala 13. jul: Za pravo, čast i slobodu Crne Gore!

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Povodom 13. jula - dana državnosti Crne Gore predsjednica SDP dr Draginja Vuksanović Stanković uputila je građanima čestitku.

 "13. jul kao simbol crnogorskog otpora i borbe neprestane sasvim sigurno je datum koji najupečatljivije sublimira naš slobodarski duh, istorijsku istrajnost kroz vjekove, a iznad svega i našu milenijumsku državnost. Ali kako ništa nije zauvijek dato tako nijesu ni grandiozna postignuća naših predaka za slobodom. Kolektivnu slobodu koju smo ostvarili za državu sada moramo pretočiti u slobodu za svakog pojedinca, svakog našeg gradjanina. Jedino tako, bićemo dostojni 13-julskih slobodara, i onih iz 1878. i onih iz 1941''- navela je u čestitki.

Da bismo to postigli moramo svi zajedno razumjeti da Crna Gora jeste mala, ali zato mora biti složna politička zajednica, jer je to jedini način da obezbijedimo bolju budućnost generacijama koje dolaze, dodala je ona.

''Potrebna nam je svima jasna vizija budućnosti naše male, ali lijepe i ponosne Crne Gore. Vizija koja iz prošlosti uzima sve ono što nam je sveto i što nas čini takvima kakvi jesmo, ali i vizija koja jasno identifikuje i poništava sve greške iz prošlosti, ali prije svega, vizija koja je usmjerena na budućnost.  Vizija države koja pripada svima, i država koja vodi računa o svima''- navela je Vuksanović Stanković.

Vizija društva u kojem će zakon biti jednak za sve, gdje neće biti privilegovanih zbog bilo kakvog svojstva, dodala je.

''Tek tada ćemo biti na pravom putu snaženja države i tek tada će je lakše prihvatiti i oni koji zbog svojih političko-ideoloških razloga danas ne vole nezavisnu Crnu Goru kao mi koji smo je sanjali 90-ih godina prošlog vijeka. U ime takve naše zajedničke borbe, jednakosti, solidarnosti,uvažavanja svih jer Crna Gora jednako mora pripadati svima, čestitam svim građanima 13 jul – dan državnosti Crne Gore. Za Crnu Goru koju volimo. Za pravo, čast i slobodu Crne Gore"-zaključila je Vuksanović Stanković. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nikac Od Rovinja

S četnicima u koaliciji, za pravo, čast i slobodu Crne Gore! Sprdaš li se, Draginja?