7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela kampanja: Članstvo u Alijansi donijelo Crnoj Gori bezbjednost

Izvor: Foto: Gov.me

Politika

Comments 1

Počela kampanja: Članstvo u Alijansi donijelo Crnoj Gori bezbjednost

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Komunikacioni tim Interresorne komisije Savjeta za NATO danas pokrenuo je danas medijsku kampanju čiji je cilj unapređenje informisanja javnosti o svim aspektima članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskoj alijansi.

"Višemjesečna kampanja koncipirana je u skladu sa Komunikacionon strategijom – Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine, koju je Vlada Crne Gore usvojila 28. juna prošle godine i u partnerstvu sa NATO-m i sa stručnjacima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva sa kojom je Vlada Crne Gore partnerski izradila prvu Komunikacionu strategiju.

Komunikacioni tim će u partnerstvu sa zainteresovanim medijima i nevladinim organizacijama tokom trajanja kampanje otvarati teme u vezi sa članstvom naše zemlje u NATO-u koje su od interesa za javnost.
Istraživanje javnog mnijenja koje je sprovedeno uoči izrade Komunikacione strategije Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine kao i istraživanja sprovedena u okviru pripreme kampanje u istom terminu sprovele dvije specijalizovane agencije pokazala su da se većina građana Crne Gore osjeća bezbjedno kako u svom okruženju, tako i generalno u Crnoj Gori", saopšteno je iz Vlade.

Takođe, kako se navodi, više građana Crne Gore danas se osjeća bezbjednije nego što se osjećalo prije nego što je naša zemlja postala članica NATO-a.

"Iako su građani podijeljeni u pitanju osjećaja bezbjednosti nešto veći udio građana Crne Gore vjeruje da je Crna Gora danas bezbjednija nego što je to bila prije 10 godina.
Oni građani Crne Gore koji su protiv NATO-a kažu da je naša zemlja „trebalo da bude neutralna“. Međutim, gotovo polovina onih koji to smatraju (45%) ne zna da navede ni jednu neutralnu državu u Evropi. Navode kao neutralne neke zemlje koje su osnivači NATO-a (Norveška) ili koje su članice (Slovenija)", dodaje se u saopštenju.

I zagovornici i protivnici članstva Crne Gore u NATO-u dijele stav da je ključni aspekat članstva bezbjednost naše zemlje.

Više građana smatra, pokazala su istraživanja, da je članstvo naše zemlje u NATO-u doprinijelo regionalnoj bezbjednosti nego da nije. Opao je broj građana Crne Gore koji smatraju da članstvo Crne Gore u NATO-u ne doprinosi regionalnoj bezbjednosti.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

Dobro bi bilo da nam doniraju 10tak apacha ili nekih vecih helikoptera, ovo sto imamo je mizerno...