11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uskoro upražnjena mjesta predsjednika dva skupštinska odbora: Ko će zamijeniti Stanišića i Aprcovića?

Izvor: Foto: Screenshot YouTube/Skala radio

Politika

Comments 0

Uskoro upražnjena mjesta predsjednika dva skupštinska odbora: Ko će zamijeniti Stanišića i Aprcovića?

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Mjesta predsjednika dva skupštinska odbora – za bezbjednost i odbranu, kao i politički sistem, pravosuđe i upravu, uskoro će biti upražnjena, ali poslanički klub DPS će, najvjerovatnije, odluku o kandidatima za ta mjesta donijeti na kraju ovoga ili početkom jesenjeg zasijedanja, saznaje Pobjeda.
 
Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić podnijeće ostavku na to mjesto zbog preuzimanja dužnosti ambasadora u Sarajevu, dok će Željko Aprcović napustiti čelnu funkciju u Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu jer je izabran za predsjednika Opštine Kotor. 

Prema nezvaničnim saznanjima lista, u „igri“ za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu mogli bi biti Milorad Vuletić ili Branko Čavor iz DPS-a. 

Članovi tog tijela iz DPS-a, osim Vuletića i Čavora, su i Miodrag Vuković, Marta Šćepanović i Luiđ Škrelja, koji već predsjedavaju određenim skupštinskim odborima. Vuković predsjedava Ustavnim, Šćepanović Zakonodavnim, a Škrelja Administrativnim odborom. 

Ukoliko DPS bude za predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu birala svog predstavnika iz tog tijela, moći će da bira između Miloša Nikolića, Danijela Živkovića, Marije Ćatović i Jovanke Laličić.

Osim njih članovi su i Andrija Nikolić koji već predsjedava Odborom za međunarodne odnose i iseljenike, kao i Radule Novović koji vodi Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR