13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vrhovni komandant NATO u Evropi: CG saveznik kojeg cijenimo, VCG dobro obučena

Politika

Comments 0

Vrhovni komandant NATO u Evropi: CG saveznik kojeg cijenimo, VCG dobro obučena

Izvor: Blic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Kako NATO može da računa na CG, tako i ona može da računa na NATO

Vrhovni komandant Savezničkih snaga u Evropi general Tod D. Volters, koji je prethodnih dana boravio u Beogradu u sklopu posjete regionu, u intervjuu za “Blic” govorio je o saradnji srpske vojske i NATO-a, projektima na kojima sarađuju i globalnim izazovima. U intervjuu je govorio i o Crnoj Gori.

Na pitanje novinara Blica na koji način Crna Gora, kao zemlja sa najmanjom vojskom u regionu doprinosi NATO-u, Volters je odgovorio jasno.

''Crna Gora je saveznik kog jako cijenimo, sa jednako jakim glasom u oblikovanju odluka na nivou Saveza. Crna Gora pruža značajan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti i učestvuje u raznim misijama i vježbama NATO-a. Istovremeno, drago nam je što Crna Gora povećava svoja budžetska izdvajanja za odbranu, s jasnim planom da do 2024. ulaže 2% BDP-a u odbranu''- kazao je on i dodao:

''Pored toga, naša misija za zaštitu vazdušnog prostora osigurava bezbjednost vazdušnog prostora Crne Gore, uz avione iz Italije i Grčke. Kako NATO može da računa na Crnu Goru, tako i Crna Gora može da računa na NATO. Vojska Crne Gore je dobro obučena i spremna i dijeli vrijednosti evroatlantskog mira i stabilnosti i posvećena je tom cilju''-poručio je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR