11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Ostvarili smo cilj

Politika

Comments 0

DPS: Ostvarili smo cilj

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Demokratska partija socijalista izražava zadovoljstvo što je zajedno sa svojim koalicionim partnerima, radom u radnim grupama Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, učinila veliki doprinos daljoj dogradnji ukupnog pravnog sistema Crne Gore, i sa naročitim akcentom na izborno zakonodavstvo, saopšteno je iz te partije.

"To je, očito, bio i podsticaj da jedan dio opozicionih kolega uzme učešće u radu Odbora. Vjerujemo u skori povratak i svih ostalih koji su u radu ovog tijela već učestvovali. Ovom prilikom želimo da zahvalimo našim koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora kao i međunarodnim ekspertima na značajnoj pomoći i izuzetnom doprinosu u radu i iznalaženju najboljih rješenja", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, rad Odbora karakterisale su i međunarodne aktivnosti, studijske posjete i konsultovanje najboljih rješenja u uporednoj evropskoj praksi a sve u cilju kako bi Crna Gora napravila dodatan iskorak kada je u pitanju zakonodavstvo koje reguliše izborni proces.

"Rješenja do kojih smo došli i koja smo normirali, predstavljaće značajnu osnovu za dalji rad u Odboru i umnogome će determinisati buduća zakonska rješenja koja će biti usvojena nakon završetka rada ovog tijela. Na ovaj način Demokratska partija socijalista, kao ubjedljivo najjača partija u Crnoj Gori, pokazala je odgovornost za vođenje važnih procesa i demonstrirala zbog čega u kontinuitetu ima stabilnu i izuzetno visoku podršku građana2, kazali su oni.

Kao i uvijek do sada, dodaju, fokus su stavili na rad i predanost u ispunjavanju obaveza za koje su im građani dali mandat.

"Isprazna medijska prepucavanja smo izbjegavali, prepuštajući ih našim oponentima, koji su na taj način pokušavali da steknu neki jeftini politički poen. Ali, na kraju, uvijek se pokaže da ozbiljnost i predanost poslu, odnesu pobjedu u odnosu na demagogiju, kalkulantstvo i politikanstvo.

Uostalom, jedine relevantne “političke poene” daju građani na izborima u vidu svojih glasova. Kako vrednuju čiji rad i kome ukazuju povjerenje, uočavaju li razliku između neozbiljnog marketinga iodgovornog rada, viđećemo već na sljedećim izborima, iako rezultati naše partije ostvareni u proteklim decenijama, dovoljno govore o stavu građana prema ovim i svim drugim pitanjima", zalključuju iz DPS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR