14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP: Demokrate obmanjuju građane o trošku građana i prave žrtvu od sebe

Politika

Comments 0

LP: Demokrate obmanjuju građane o trošku građana i prave žrtvu od sebe

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Demokrate već danima agresivno obmanjuju javnost po gebelsovskom sistemu “sto puta ponovljena laž postaje istina”. Koliko je neodrživa njihova priča, govori i to da su svako saopštenje u svakom mediju platili veoma skupo da bi se emitovalo i ubjeđivalo narod da je laž istina, saopšteno je iz Liberalne partije.

"Ironija je da Demokrate obmanjuju građane parama tih istih građana koje nemilice troše za propaganda kao jeidni način djelovanja, navedeno je u saopštenju partije. Ovđe se, kako su naveli, postavlja i veoma važno, presudno, etičko pitanje: Da li mediji imaju pravo da emituju udarno lažne vijesti i činjenično lažne i obmanjujuće informacije, pa makar im Demokrate za to papreno platile?!", navodi se u saopštenju.

Mediji su, kako kažu, dužni da izvještavaju javnost isitinito, objektivno i činjenično, a ne da dozvole da budu partijski bilten Demokrata koji jedino tako i doživljavaju medije i slobodu štampe. U svakoj demokratskoj državi ovakvo djelovanje bilo bi označeno kao lažne vijesti ili čuveni “fake news”".

"Demokrate tvrdnjama kako od sada moraju da “rade volonterski u Skupštini” pokušavaju od sebe da naprave žrtvu, a zapravo su oni počinilac nedjela a žrtva građani i država. Izmjenama Poslovnika koje je predložila Liberalna partija nije otkriveno ništa novo. Novčane kazne za poslanike postojale su i do sada, za mjeru udaljenja izrečenu poslaniku, poslanik je gubio 50% zarade, po novome je smanjeno na 40%. Sada će za neopravdan nedolazak na dvije ili više uzastopne sjednice poslanik gubiti 50% zarade. Dakle najviši prekršaj više nije mjera udaljenja sa sjednice Parlamenta već neopravdan nedolazak i neispunjavanje svojih dužnosti u Skupštini", navedeno je u saopštenju LP.

Još jedan gebelsovnska neistina, kako dodaju, jeste i da je ovo pravilo neviđeno u svijetu. Ovo je čak i najblaža moguća varijanta kazne za one koji ponižavaju Skupštinu i narod. U Austriji, Finskoj, Mađarskoj, Portugaliji ili Turskoj, ovoj gospodi bio bi potpuno oduzet poslanički mandata kada bi se ovako ponašali, a ne samo pola zarade.

"No izgleda da je najveća žal za Demokrate je što shodno izmjenama Poslovnika Skupštine, od sada morati da ne rade ništa za 800 umjesto što već tri godine nijesu radili ništa za 1600 eura mjesečno. Očigledno je za njih rad za skoro duplu prosječnu platu građanina zapravo volonterski rad! Demagogija je legitimno sredstvo političkog djelovanja, naročito Demokrata, ali neka prestanu da obmanjuju javnost, plaćenički šire laži i ponižavaju građane i institucije države agresivnom i militantnom propagandom", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR