11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska: Saboru trubača mjesto u Guči a ne u Budvi

Izvor: Foto: crnogorska.me

Politika

Comments 6

Crnogorska: Saboru trubača mjesto u Guči a ne u Budvi

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Odbornik Crnogorske u Skupštini opštine Budva Pero Duletić reagovao je na najavu da će se za dvije sedmice na Jazu održati manifestacija "Guča u Budvi".

"Iz medija smo to saznali. Predsjednik Opštine Budva nema naviku da se konsultuje i to je ogromni problem.

Nije nam jasno koje su prave namjere organizatora ovakve manifestacije i koje ciljeve želi postići, ali je sigurno da je saboru trubača mjesto u Guči, a ne u Budvi.

Ni Beograd, a ni Novi Sad nemaju svoju Guču, pa ni mediteranski centar poput Budve, koji razvija svoja, osobena kulturna obilježja izdvajajući enorman budžet upravo za kulturu nije prostor za takvu manifestaciju“, rekao je Duletić. 

On je dodao da su u Budvi dobrodošli gosti različitih kultura i tradicija, a da programima koje organizuje budvanska opština treba da naglašava i dalje razvija mediteranski identitet Budve.

"Zaljubljenik u sabor trubača će da ide u Guču, a u Budvu gosti dolaze zbog njenog mediteranskog šarma, nekadašnje Pjesme Mediterana  i to treba potencirati.

Zato Guča u Budvi svakom razumnom građaninu djeluje kao populizam kome nije mjesto u našem gradu i Crnogorska je protiv toga. Želimo da živimo Mediteran, a ne da ga sanjamo“, rekao je Duletić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Eurodizel

Pa jes, opet vi neinformisani, niko vas nista ne pita... Tako je to sa svim prirepcima momče. Ali učinjeće vam. Pjevaće za vas koji ste s njima u vlast a volite medireran i morske pjesme... Morem plovi... Kreće se lađa francuska...

Boško Agram

Crnogorska je za Guču, Pirot, Vlasotince, Ljeskovac... a nikako za Crnu Goru. Naziv Crnogorska za ovu stranku je čista perverzija.

Crnogorski Betoven

Udjete u koaliciju sa DF i čudite se trubačima u Budvi????