Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Popović: Tragikomično je da opozicija ne učestvuje u nečemu što je sama tražila

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: Pobjeda

Popović: Tragikomično je da opozicija ne učestvuje u nečemu što je sama tražila

Neozbiljno je i tragikomično da opozicija ne učestvuju u radu nečega što je sama tražila, smatra lider Liberalne partije Andrija Popović.

On je za Pobjedu kazao da je opozicija tražila uslove pod kojima bi učestvovala u radu Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

„I sada, kada su ti uslovi u značajnoj mjeri prihvaćeni i postignut kompromis, pomalo je neozbiljno i tragikomično da oni ne učestvuju u radu nečega što su sami tražili“, rekao je Popović.

On je ocijenio da je „sva ta buka koja se stvara i prijetnje da neće učestvovati u radu Odbora samo dizanje prašine kako bi svoju neprincipijelnu i demagošku politiku opravdali u očima javnosti i birača“.

„Mislim da je dio opozicije najavio da će, sa parlamentarnom većinom i predstavnicima civilnog sektora, svakako učestvovati u budućem radu na reformama. Sve drugo je zamajavanje i stavljanje interesa opozicionih parlamentarnih partija ispred interesa države i građana“, kazao je Popović.

Komentarišući dogovor Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokrata o ulasku te opozicione partije u Odbor, Popović je istakao da podržava svaki dogovor ukoliko doprinosi nastavku reforme izbornih zakona.

„LP podržava svaki dogovor, iako moram priznati iznenađujući, kao ovaj između DPS-a i Demokrata, ukoliko će on na kvalitetan način doprinijeti nastavku procesa reforme izbornog zakonodavstva i konačnog suočavanja sa problemom koji nas muči godinama, a to je priznavanje i prihvatanje narednih izbora od svih kao demokratskih i fer“, naveo je Popović.

Ostavi komentar

0/300