Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vuksanović: Ponosan sam na zajednička ostvarenja

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: radio dux

Vuksanović: Ponosan sam na zajednička ostvarenja

Proteklih dana, u predbajramsko vrijeme, u Pljevljima je boravio Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative, koji je kazao da je ponosan na zajednička ostvarenja manjinskih naroda u Crnoj Gori, kako ona u prošlosti tako i u sadašnjosti.

 Vuksanovića je u službenom posjetu primio glavni imam Islamske zajednice i Husein Pašine džamijeSamir efendija Kadribašić, zajedno sa tajnikom Islamske zajednice Jakubom Durgutom. Tom prigodom razmjenjeni su i prigodni darovi.

Vuksanović je poklonio efendiji Kadribašiću knjige s tematikom povijesti Hrvata u Crnoj Gori, dok je hodža njemu darovao časni Ku’ran i tespih.

 “Obilaskom Husein Pašine džamije fasciniran sam visokim estetskim i uopće duhovnim dosezima islamske kulture, koju ova monumentalna bogomolja predstavlja, a koja nam je svima na ponos. Ovo je potvrda kako kultura objedinjuje ljude i upućuje ih na neprolazne vrijednosti. Ponosan sam na zajednička ostvarenja manjinskih naroda u Crnoj Gori, kako ona u prošlosti tako i u sadašnjosti. Danas sam dobio potvrdu onoga što znam odavno, manjine su bogastavo crnogorskog društva. Hvala efendiji Kadribašiću koji je me dočekao u duhu prijateljstva i iskrenog zajedništva”, izjavio je Vuksanović.

On je pozvao pljevaljskog hodžu da posjeti hrvatsku zajednicu u Boki kotorskoj, što je ovaj s radošću prihvatio, saopšteno je iz HGI. 

Ostavi komentar

0/300