Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Demokrate osudile napad u Bijelom Polju

| Postavio/la: Marija Mitrović

Demokrate osudile napad u Bijelom Polju

U Demokratskoj Crnoj Gori smatraju da Crna Gora nije zemlja zadovoljavajućeg nivoa bezbjednosti građana.

"Nakon što se krajem jula mjeseca direktor Uprave policije Veselin Veljović pohvalio nikad boljom bezbjednosnom situacijom, u posljednjih desetak dana imamo paljenja automobila, podmetanje eksplozivnih naprava i prebijanja građana", navodi se u saopštenju te partije.

Posljednji u nizu slučajeva koji to dokazuju, smatraju oni, jeste napad na Adema Gredića u Bijelom Polju.

"Demokratska Crna Gora ovaj napad oštro osuđuje, a najoštrije ukoliko je riječ o vjerski ostrašećenom i motivisanom napadu. U tom slučaju počinioci se moraju najstrožije kazniti, baš onako kako treba kazniti - na izborima, i vlast i druge partije koje nastoje da izazivaju međunacionalne i međuvjerske svađe i razdore", kazali su iz DCG.

Prema njihovim riječima, u međunacionalnim i međuvjerskim razlikama u Crnoj Gori 21. vijeka ne smije stanovati konfliktni potencijal, ma koliko određene strukture iz vlasti ili, čak, opozicije na postojanje tog potencijala sukobljavanja, računale i željele da na njemu politički profitiraju.

Kako kažu, čvrsti su u stavu da je Crna Gora ta zlokobna vremena u kojima se moglo manipulisati vjerskim i nacionalnim ośećanjima ostavila daleko iza sebe, u ćorsokacima istorije.

"No, i pored toga, svjesni smo da vlast decenijama kreira, a dio opozicije, nažalost, prihvata igru podjela po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, kao recept opstanka na vlasti i sa druge strane vječitog opstanka u opoziciji", piše u saopštenju.

Takva atmosfera, vjeruju oni, suprostavlja se politici pomirenja, zajedništva, suživota i tolerancije.

"Takođe, podsjećamo da Uprava policije i dalje ne rasvjetljava brojne slučajeve napada na građane i imovinu, što ohrabruje kriminalce da nastave sa nezakonitim radnjama koje često, kao što vidimo, znaju biti stavljane u funkciju izazivanja međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti", zaključuju iz te partije.

Komentari

Đoko Orlandić,

Tzv Demokrate su napad u Bijelom Polju ocijenile kao "vjerski motivisan". Treba im vjerovati. Oni imaju iskustva sa vjerskim nepočinstvima, još od onda kada je lider te partije "marširao-jurišao na Tuzi".

Ostavi komentar

0/300