Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nastavak sjednice Administrativnog odbora u četvrtak

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Nastavak sjednice Administrativnog odbora u četvrtak

Nastavak sjednice Administrativnog odbora, na kojoj će se raspravljati o popuni Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, biće u četvrtak, saopšteno je iz parlamenta.

Prema dnevnom redu, Administrativni odbor predložiće izbor dva člana Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Demokrate su ranije predložile Moma Koprivicu i Danila Šaranovića za članove Odbora, ali se o prijedlogu nije glasalo na plenumu, jer Administrativni odbor nije završio raspravu o tome do kraja proljećnjeg zasijedanja.

Iz Demokratske partije socijalista optužili su kolege iz Demokratskog fronta da su opstruirali izbor Koprivice i Šaranovića, jer su "raširili" raspravu kako se ne bi završila 31. jula do ponoći.

Odbor se sastao i sjutradan, ali je sjednica odgođena dok Izmjene i dopune odluke o obrazovanju Odbora ne budu objavljene u Službenom listu Crne Gore.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević na toj sjednici predložio je da se svim poslaničkim klubovima i vlasti i opozicije, nakon što izmjena Odluke stupi na snagu, pošalje novi zahtjev kako bi se svaki klub poslanika izjasnio ko će biti njegov predstavnik u Odboru.

Administrativni odbor na sjednici, 1. avgusta, nije se izjasnio o prijedlogu Konjevića.

Na toj sjednici Administrativnog odbora, poslanik DF-a Milutin Đukanovic predložio je da taj politički savez ima tri predstavnika u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, a poslanički klubovi Demokrate, Socijalistička narodna partija (SNP) - Demos, SDP i Klub nezavisnih poslanika po jednog predstavnika.

Šef Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović kazao je da tom klubu pripada jedno mjesto u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i da bi svako drugo rješenje bilo grubo kršenje zakona.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je popuna Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva zakazana je za petak.

Ostavi komentar

0/300