Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bečić sa Perovićem: Ako DPS odbije uslove treba pripremiti masovni građanski bunt

| Postavio/la: Milena Aprcović

Bečić sa Perovićem: Ako DPS odbije uslove treba pripremiti masovni građanski bunt Foto: DCG

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i generalni sekretar te partije Boris Bogdanović sastali su se sa predstavnicima pokreta "Odupri se".

Bečić i predstavnici pokreta "Odupri se" - Džemal Perović, Omer Šarkić i Nikola Grdinić saglasili su se da nema izbora bez vlade građanskog jedinstva i to upravo na onaj način kako predviđa Sporazum za budućnost koji je potpisalo 39 poslanika opozicije, zajedno sa predstavnicima pokreta "Odupri se" - da jednu trećinu mjesta u Vladi zauzme opozicija, jednu trećinu DPS i jednu trećinu civilni sektor, navodi se u saopštenju Demokrata. 

"Pritom, kako i predviđa Sporazum premijer ne smije biti iz redova onih koji sada vrše vlast. Vladu građanskog jedinstva treba formirati najkasnije do 1. decembra 2019.

Takođe, predsjednik Demokrata i "Odupri se" saglasili su se i da nema izbora bez primjene Briselskog plana koji predviđa da se konačno postigne saglasnost u vezi s pravilima za poštene izbore, ali daje i Odboru ključnu riječ za set medijskih zakona, set izbornih zakona, izbor novog Savjeta RTCG odmah nakon usvajanja novog zakona, novu Državnu izbornu komisiju (DIK), novu Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK), novu Agenciju za elektronske medije (AEM), specijalno parlamentarno tijelo za kontrolu predizbornog i izbornog procesa, novi Sudski savjet, sve lokalne izbore u jednom danu, dogovor o datumu parlamentarnih izbora, i td.

Sagovornici su se saglasili i da u slučaju da DPS odbije ove uslove, treba pripremiti masovni građanski bunt i bojkotovati sve naredne izborne procese", navedeno je u saopštenju. 

Komentari

Mladen,

Kad se djeca igraju, oće sve i odmah. Ako to ne dobiju, počinju da histerišu. Kakvo dno od opozicije.

Ostavi komentar

0/300