7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rudović: Opozicija da učestvuje u radu Odbora

Politika

Comments 0

Rudović: Opozicija da učestvuje u radu Odbora

Izvor: Pobjeda

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Član Odbora za reformu izbornog zakonodavstva iz opozicije Neđeljko Rudovićpozvao je juče sve opozicione partije da učestvuju u radu tog skupštinskog ad hoc radnog tijela. 

Rudović je u izjavi za Pobjedu saopštio da će učestvovati u radu Odbora koji je uspostavljen glasovima vladajuće koalicije i nezavisnog poslanika Miodraga Lekića.

POKUŠAJ

"Vjerujem da ništa ne može da se izgubi ako pokušamo da makar neke monopole otrgnemo od vlasti i iskoristimo činjenicu da u tome imamo saveznike u liku EU I njenih najvažnijih članica.

Zato mislim da vrijedi pokušati da preko radne grupe dođemo do osnova za slobodne izbore, počevši od skidanja šape vlasti sa Javnog servisa, ASK i DIK-a", rekao je Rudović za Pobjedu.

Rudović je, nakon Miodraga Lekića, drugi opozicionar koji je pozvao na učešće u radu Odbora. Demokratski front je saopštio da neće učestvovati u radu Odbora, dok su Demokrate svoje učešće uslovile učešćem ostatka opozicije. Dodatno su pojasnili da pod opozicijom ne podrazumijevaju DF i da ih njihov stav ne zanima.

Rudović je kazao da očekuje pregovore što prije.

PREGOVORI

"Nadam se da će istinski pregovori početi što prije jer postoje neke šanse da se makar malo približimo idealu slobodnih izbora, kao osnovi za slobodno i demokratsko društvo. Kažem, postoje neke šanse jer nijesam preveliki optimista. Ni zbog vlasti, koja želi da zadrži moć po svaku cijenu i koja je na sve spremna, ni zbog stanja u opoziciji", naveo je Rudović.

Rudović je istakao da u radu Odbora očekuje koordinaciju opozicionih predstavnika i zajedničko djelovanje naslonjeno na zajedničke ključne zahtjeve.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR