8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MO: DF vodi negativnu kampanju protiv Vojske, cilj narušavanje bezbjednosti zemlje

Politika

Comments 2

MO: DF vodi negativnu kampanju protiv Vojske, cilj narušavanje bezbjednosti zemlje

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministarstvo odbrane saopštilo je da Demokratski front i njegovi lideri u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika. 

"Ovih dana Demokratski front i njegovi lideri u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika.

Rade to preko svojih stranačkih saopštenja, preko njima bliskih medija iz okruženja, sa ciljem kompromitacije države i njenih institucija. Cilj im je narušavanje bezbjednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama našeg okruženja.

Prepoznajemo da je Demokratski front već duže vrijeme u političkoj agoniji, unutar stranačkom neredu koji ih gura u destrukciju sopstvene države koju vrlo često ne priznaju i koju bi rado vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke „Velike Srbije“, pa zbog toga ne reagujemo na njihove besmislene navode.

Ovoga puta to činimo jer atakuju na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi", navode u saopštenju. 

Poručuju da je vojska garant mira i stabilnosti zemlje i svakog njenog građanina:

"Sposobna da doprinosi globalnom miru i stabilnosti djelujući u okviru NATO, a njen sastav odslikava Crnu Goru u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima.

Upravo zato Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana", navode iz Ministarstva odbrane. 

DF je prethodno saopštio da je Crna Gora u velikoj opasnosti, da patroliranje albanskih policajaca nije bilo u skladu sa sporazumom dvije države te da se vojska i policija ne pitaju sa granicom Crne Gore i da nijesu sposobni da brane zemlju. 

"Da je DF bio u pravu kada je saopštio da je granica Crne Gore najmanje čuvana u Evropi i da ne postoji takav sporazum na svijetu gdje jedna država dozvoljava policijskim snagama druge države da ulaze na njenu teritoriju, potvrdili su ministri Predrag Bošković i Mevludin Nuhodžić, koji su pokušali da ispeglaju gluposti koje su saopštavali. 

Oni su obilaskom graničnog područja upravo otkrili da je ono što je saopšteno u obraćanju ministarstva policije najobičnija laž i da patroliranje albanskih policajaca nije bilo u skladu sa sporazumom dvije države”, istakli su ranije iz DF-a. 

Crnogorska strana, dodaju, očigledno pojma nije imala o pokretima albanskih snaga, pa je jasno da je Albanija izvršila jedan vid agresije na Crnu Goru, tvrde iz DF-a. 

"Situacija je daleko od normalne, ovaj režim je napravio seriju poteza kojima je doveo u pitanje i minimalnu mogućnost odbrane Crne Gore od eventualnog oružanog napada. Upravo je ovaj upad Albanaca pokazao da se vojska i policija ne pitaju sa granicom Crne Gore i da nijesu sposobni da brane zemlju", naveli su prethodno iz DF-a. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

DEF

Demokratski front a posebno Andrija Mandic imaju iskustva sa nelegalnim prelascima granice. Mandic je prosle godine uspio da nelegalno predje granicu i umakne crnogorskim granicarima, ali na svu srecu srbijanski policajci su ga otkrili i uhapsili.

Đoko Orlandić

Ta politika DF je nastavak "ruskog državnog udara" drugim sredstvima. U tome je "prvi" Medo. PS Mora one milione dobijenih ruskih dolara da oprada, napadima na Vojsku CG.