11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DCG: Mi diktiramo tempo, DPS u pasivnoj poziciji, ali dio opozicije pokušava da zaustavi promjene

Politika

Comments 0

DCG: Mi diktiramo tempo, DPS u pasivnoj poziciji, ali dio opozicije pokušava da zaustavi promjene

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Demokratska Crna Gora organizovala je sastanak rukovodstva partije sa predsjednicima mjesnih odbora Demokrata u opštini Berane.

Sastanku su prisustvovali predsjednik, Aleksa Bečić, potpredsjednici Zdenka Popović, Momo Koprivica, Vladimir Martinović, generalni sekretar Boris Bogdanović i odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Mitar Vuković, saopšteno je iz partije. 

"Na sastanku je potvrđena puna podrška Briselskom planu i zahtjevu da se Vlada formira na način predviđen Sporazumom za budućnost, u kom bi jednu trećinu činila opozicija, jednu trećinu civilni sektor i jednu trećinu vlast, a u kojoj premijer ne bi bio iz reda vladajućih partija", navode oni. 

Za Demokrate je, dodaju, neprihvatljiva bilo koja Vlada na čijem čelu bi bio DPS.

"Za razliku od jasnog stava Demokrata, oni koji zagovaraju tehničku Vladu i dalje se nijesu izjasnili da li bi pristali na nju ukoliko bi je predvodio DPS.

Na sastanku je konstatovano da je nakon usvajanja Briselskog plana DPS zapao u pasivnu poziciju, a da Demokrate diktiraju tempo. Nažalost, dio opozicije pokušava da zaustavi i ispriječi se na putu promjena usljed ličnih dogovora i kalkulacija sračunatih zajedno sa Đukanovićem, što je više nego očigledno.

Takođe, učesnici sastanka su saglasni da je izuzetno vidljivo da je DPS prilično nevoljno i ne zato što hoće, već zato što mora glasao za Odbor predviđen Briselskom planom, kao i nove članove odbora. U pitanju je klasična politička kapitulacija, a njen intenzitet je vidljiv kada se uporedi sa ranijim slučajem. DPS je prethodno dobrovoljno i objeručke prihvatajući glasao za poslanike DF-a kao članove Odbora po mjeri Đukanovića", navode u saopštenju. 

Ovaj sastanak je jedan od pripremnih za sprovođenje terenske kampanje u okviru koje će se građani pozivati na bojkot izbora ukoliko se ne realizuje Briselski plan i ne formira tehnička Vlada na čijem čelu neće biti DPS, dodaju Demokrate. 

"Učesnici sastanka osudili su primitivne napade Demokratskog fronta, Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata na opoziciju", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR