14 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lukovac o poruci senatora Grema: Snage kojima se sudi zbog prošlih, poraziti na narednim izborima

Politika

Comments 0

Lukovac o poruci senatora Grema: Snage kojima se sudi zbog prošlih, poraziti na narednim izborima

Autor: Žarko Vujović

  • Viber
Analiza poruka američkih senatora.

Bivši šef crnogorske diplomatije Branko Lukovac smatra da se poruka američkog senatora Lindzija Grema o snagama koje treba poraziti u Crnoj Gori, odnosi na one kojima se sudi zbog dešavanja na prošlim parlamentarnim izborima.

Jučerašnja posjeta američkih senatora Crnoj Gori protekla je u znaku izjave senatora Lindzija Grema o snagama koje bi trebalo poraziti u Crnoj Gori.  

''Snage koje pokušavaju da podriju Crnu Gpru na kursu ka demokratiji i koje su bile protv njenog ulaska u NATO, rade i protv nas. Važno je da ih porazimo ovdje, ne samo zbog budućnosti Crne Gore već I čitavog regiona'', rekao je Grem.

Grem: Snage koje su podrivale put CG u NATO su i naši protivnici, moramo ih poraziti

Lukovac ovu izjavu vidi kao poruku snagama na domaćoj političkoj sceni. Lukovac ističe da je Grem rekao i da će naredni parlamentarni izbori biti veliki test za Crnu Goru

''I u tom kontekstu on je ukazao da postoje snage koje se suprotstavljaju demokratskom napretku Crne Gore, koje prodrivaju taj napredak, pa je zbog toga važno da one budu poražene. Vjerujem da je mislio da budu poražene na izborima, u jednom demokratskom procesu'', rekao je Lukovac za Antenu M.

Iako Grem nije konkretno pomenuo ni DF ni Rusiju, prema ocjeni Lukovca nema dileme koje su adrese na kojima stanuju oni koje bi trebalo poraziti.

''Sasvim je jasno da su prethodni izbori prošli u znaku napada na demokratski sistem vrijednosti. To nijesu bile samo snage iz Crne Gore, već su imale oslonac izvan Crne Gore, i u regionu i van njega. Grem nije pomenuo Rusiju ali potpuno je upućen kako je to teklo i da se taj proces još uvijek vodi pred pravosudnim organima’’, rekao je Lukovac, koji kao značajnu poruku vidi i Gremov poziv američkim investitorima da budu prisutniji u Crnoj Gori.

Grem je juče ocijenio da je jedan od razloga za pojačano kinesko ekonomsko prisustvo u Crnoj Gori leži u tome što iz SAD nema povoljnih finansijskih i investicionih ponuda.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR