Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pripadnici XI kontingenta VCG stigli u Avganistan

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Pripadnici XI kontingenta VCG stigli u Avganistan

27 pripadnika XI kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Odlučna podrška“ (ResoluteSupport) stigli su u Avganistan.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić tokom ispraćaja vojnicima poželio je uspješno ispunjavanje zadataka i častan povratak.

„Pred Vama jeste složen zadatak i od Vas očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju i da se trudite da postignete još bolje rezultate, pri tome razumijevajući različitosti  i poštujući običaje drugih“, istakao je Dakić.

On je, obraćajući se vojnicima, naglasio da je u svemu tome izuzetno važna podrška porodica, koje će u njihovom odsustvu imati podršku Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Komandant XI kontingenta, kapetan Danko Kovačević kaže da su vojnici prošli šestomjesečnu zahtjevnu obuku i naglasio da je izgrađen čvrst vojnički kolektiv koji karakterišu stabilni međusobni odnosi i povjerenje, koji su potrebni da se odgovori na sve izazove.

„Sa sigurnošću mogu da kažem da će svaki pripadnik kontingenta dosljedno i profesionalno obavljati zadatke i opravdati ukazano povjerenje, onako kako to dolikuje pripadnicima Vojske CG, promovišući vrijednosti naše vojske koje proističu iz patriotizma, vojne tradicije i moralnog nasljeđa“, kazao je  Kovačević.

Pripadnici XI kontingenta u misiji „Odlučna podrška“ biće šest mjeseci. 

Ostavi komentar

0/300