Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Filipović: VCG pouzdan oslonac crnogorskim građanima

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Filipović: VCG pouzdan oslonac crnogorskim građanima

Vojska Crne Gore se dosadašnjim angažovanjem dokazala kao kredibilan saveznik i pouzdan oslonac crnogorskim građanima, zbog čega će se nastaviti jačanje njene uloge u društvu, kazao je državni sekretar Slobodan Filipović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, učestvovao na 12. Regionalnom evroatlanskom kampu REACT 2019 kao počasni predavač na temu “Crnogorska Vojska u kolektivnoj odbrani”.

Filipović je rekao da članstvo Crne Gore u NATO-u i mala vjerovatnoća oružane agresije omogućavaju postojanje Vojske primjerene nacionalnim mogućnostima, ali istovremeno sposobne da odgovori na sve dodijeljene misije i zadatke.

“Svojim dosadašnjim angažovanjem, VCG se dokazala kao kredibilan saveznik, ali i pouzdan oslonac crnogorskim građanima, zbog čega ćemo nastaviti jačanje njene uloge u društvu”, naveo je on.

Filipović je naglasio da je Crna Gora temelj bezbjednosne strukture Evrope, neraskidivo vezan za evropske i evroatlantske integracije.

“Od obnove nezavisnosti, posvećeno se radilo na ostvarivanju primarnog spoljnopolitičkog cilja. Crna Gora, kao NATO članica, nastoji da doprinese uspostavljanju globalnog mira i stabilnosti”, naveo je on.

Flipović je kazao da je kamp REACT važan, jer se pokazao kao odlična platforma za razmjenu mišljenja u domenu politike, administracije, odbrane, procesa evropskih integracija i u mnogim drugim oblastima od interesa za Crnu Goru.

Ministarstvo odbrane i VCG pokrovitelji su i ovogodišnjeg REACT-a, koji se održava na Žabljaku.

Ostavi komentar

0/300