7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Većina ide na sastanak, Demokrate tihuju

Politika

Comments 1

Većina ide na sastanak, Demokrate tihuju

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković zakazala je za ponedjeljak, 9. septembar, sastanak predsjednika opozicionih partija i predstavnika poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za dijalog o obezbjeđivanju uslova za održavanje fer i demokratskih izbora.

Dolazak na sastanak najavila je većina pozvanih, ali je i dalje neizvjesno šta će odlučiti Demokratska Crna Gora. Javnost i dalje ne zna da li će predsjednik Aleksa Bečić ili drugi predstavnik te partije doći na opozicioni sastanak.

Pitanja Pobjede Demokratama vezana za predstojeći sastanak i juče su ostala bez odgovora. Partijski funkcioneri nijesu odgovarali na pozive, ni na poruke, kao ni pres služba, iako im je kao poslanicima i članovima Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva obaveza da odgovore na sva pitanja koja su u interesu javnosti.

Prema informacijama Pobjede, iz SDP-a su zakazali sastanak za ponedjeljak znajući da će lider Demokrata biti u Crnoj Gori i da se odgađanje izjašnjavanja neće više moći opravdati ,,službenim boravkom van zemlje“. Bečićevo odbijanje da se odazove pozivu Vuksanović Stanković bilo bi – čak i u slučaju da neko se od Demokrata pojavi u ponedjeljak – neka vrsta političkog nipodaštavanja inicijative liderke SDP-a.

Za razliku od Demokrata koje uporno ćute, dolazak na sastanak juče je za Pobjedu potvrdio Građanski pokret Ura.

"Sve konstruktivne inicijative koje imaju za cilj da afirmišu dijalog i opozicioni dogovor o fer izborima, za nas je prihvatljiv i ako možemo dati doprinos, daćemo", rečeno je Pobjedi juče iz Ure.

"Dolazim na sastanak", potvrdio je Pobjedi i Neđeljko Rudović, dok je predsjednik Demosa Miodrag Lekić ranije najavio da će se odazvati pozivu SDP-a.

Šef Posebnog kluba Aleksandar Damjanović ostao je pri stavu da sa Demokratama neće razgovarati jer su mu „ukrali mjesto u odboru za izborno zakonodavstvo“, ali je za Pobjedu rekao da će se „naći model za razgovor unutar opozicije u drugačijem formatu“.

"Poziv predsjednice SDP-a opravdan je i dobrodošao. Svaki razgovor je poželjan koji vodi dogovoru o stvaranju uslova za fer izbore. Povod razumijemo, ali je format razgovora problematičan. Posebni klub ne može dati legitimitet sastanku sa onima koji su ukrali mjesto u Odboru glasovima DPS-a, ali će se svakako naći model da se unutar opozicije obavi razgovor u nekom drugačijem formatu", rekao je Damjanović za Pobjedu.

Na sastanak nije pozvan Demokratski front, jer, kako je ranije objašnjeno, nije najavio da će se vratiti u Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Sjednica Odbora zakazana je za 11. septembar.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Je li moguće da SDP ne vidi ko im je za stolom?! Je li moguće da su dočekali da ih ucjenjuju Bečićevi!? Treba da budu POTPUNO SAMI I TVRDO CRNOGORSKI, pa bi im se vratli glasači. Ovako se samo razvodnjavaju ovim skrivenim ili čak otvorenim velikosrbima... Volimo te Crna Goro!