Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Abazović: Premijer Marković kao da ne živi u Crnoj Gori

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Abazović: Premijer Marković kao da ne živi u Crnoj Gori

Predsjednik URA-e, Dritan Abazović, odbacio je jučerašnju ocjenu premijera Duška Markovića, da “pritisci sa kojima se odluka Vlade o formiranju vojnog poligona na Sinjajevini, uopšte nijesu suštinski i ekološki, već politički i destruktivni".

"To je svojevrsna hibridna aktivnost na Vladu i njene institucije i pravni i ustavni poredak u zemlji”, kategoričan je bio Marković dodajući da bi svi koji protestuju zbog poligona na Sinjajevini, trebalo da zaštite Valdanos od civilnih struktura koje su ga preuzele od vojske.

Abazović kaže da žali što premijer jedne države sebe derogira, makar pred jednim dijelom javnosti koji je upoznat sa dešavanjima.

"Prvo, 45 godina ništa ne rade i masline samo propadaju. Vlada, odnosno, Ministarstvo odbrane upravlja Valdanosom gdje se ne vraća imovina građanima, a cjelokupan prostor je devastiran. Premijer Marković, kao da ne živi u Crnoj Gori i kao da mu stvari nijesu poznate. Pored toga, on optužuje lokalnu upravu da je novim planovima počela devastacija Valdanosa. Ti ljudi koji su instalirani u Opštini Ulcinj su njegovi partijski drugovi. On je aktivno učestvovao u instaliranju i legitimisanju tih ljudi. Sada, umjesto da preuzme odgovornost za to, on Valdanos navodi kao pozitivan primjer", rekao je Abazović Anteni M.

Premijer Duško Marković je, tokom jučerašnjeg susreta sa novinarima, energično odbacio mogućnost formiranja tehničke Vlade na čemu insistira opozicija.

"Vlada se dobija na izborima. Opozicija bez izbora ne može ući u Vladu kao državno i političko tijelo'', poručio je Marković.  

Predsjednik URA-e, Dritan Abazović kaže da je takav Markovićev stav očekivan.

"Oni stopiraju demokratske procese u Crnoj Gori uzurpirajući vlast i stvarajući većinu kroz "državne udare", paralelna biračka mjesta, kupovinu glasova kroz kupovinu ljudskih duša. Mi smo za druge vrijednosti i u tome je razlika. Mi smo za pošteno, pravedno društvo, poštovanje Ustava, fer izborne uslove... U fer izborima smo spremni da učestvujemo i da priznamo vlast koja bi proizašla iz takvih uslova", zaključio je Abazović.

Ostavi komentar

0/300