17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Crnoj Gori potrebne nove fabrike

Politika

Comments 2

Bečić: Crnoj Gori potrebne nove fabrike

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, posjetio je Gornju Radgonu u Sloveniji, gdje je boravio u radnoj posjeti, na poziv direktora kompanije "ROTO”, saopšteno je iz te partije.

Bečić je poručio kako su Crnoj Gori potrebni takve fabrike koje će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta. 

Inače, ta kompanija bavi se proizvodnjom komponenti za autoindustriju, nautiku, industrijske mašine, te dijelova koji imaju široku primjenu u ekologiji, građevinarstvu, poljoprivredi i sportu. Firma ima proizvodnju u četiri zemlje, dok prodaje preko 4.000 različitih proizvoda u čak 50 država širom svijeta, navode iz te partije.

"Efikasna ekonomija i dinamični razvoj privrede može se postiči samo vraćanjem proizvodnje na primarno mjesto. U tom cilju, potrebno je preduzimanje konkretnih mjera koje će dovijesti do obnavljanja proizvodnja i razvoja malih i srednjih preduzeća.

Crna Gora mora ići u korak sa savremenom Evropom i svijetom, te usvajati modern standard iz oblasti ekonomije i industrijske proizvodnje. Oživljavanje industrije je objektivna potreba crnogorskog društva. Oživjeti industriju znači podstaći i iubrzati ekonomski rast i razvoj na održivoj, a ne fiktivnoj osnovi. Pokretanjem indusrijske proizvodnje promjenila bi se i struktura spoljnotrgovinske razmjene. Time bi naša zemlja postala pogodno tlo za primjenu inostrane tehnologije i znanja. Sa druge strane, iz nje bi izašlo što više proizvoda, više faza obrade i što više inovacija, poslovnih i drugih ideja koje bi afirmisale našu državu na regionalnom i međunarodnom tržištu", navode iz Demokrata.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Jole

Ma čuješ li ovog pametnjakovića. Jeli radna posjeta podrazumjevala remont motokultivatora ove seljačine

nenad mne

"Aleksa Bečić, posjetio je Gornju Radgonu u Sloveniji, gdje je boravio u radnoj posjeti, na poziv direktora kompanije "ROTO”"??? Radna posjeta fabrici, da li im "vodi" knjige ili im nešto prodaje?